Hipertrofična gingivitis

Zdravlje I Medicina Video: Martina Šraj - Jst Hočm Tebe Met (Srpanj 2019).

Anonim

Hipertrofična gingivitis - upala, uz povećanje rasta i interdentalne papile i gingive. Hipertrofična gingivitis obično dovodi do hipertrofije desni.

Gingivitis - upala zubnog mesa, koja teče pod utjecajem nepovoljnih lokalnih ili općih čimbenika bez kršenja vezanost integritet zubodesnevoho.

Simptomi hipertrofične gingivitis

Tu je oteklina i upala. Desni dobiva vrste čudno, ali boja ne mijenja. Ako nadražaj krvarenje i bol su odsutni. Desna utolschennoho ima oblik na bazi valjka, njegova površina je valovita, a desni papile zapečaćena.

Stupanj hipertrofične gingivitis

Ovisno o stupnju iritacije desni su tri stupnja hipertrofične gingivitis:

  • 1 stupanj - svjetlo, bradavice pepeo poklopac 1/3 zuba;
  • 2. stupanj - srednja, jasena pupoljci se pokrio 1/2 visine zuba;
  • 3 stupnja - teški pepeo pupoljci prekriven visini od 1/2 zuba.

Razvoj hipertrofične gingivitis

Uzroci hipertrofične gingivitis uzrokuje njegov razvoj. Ako je došlo do kvara kruna ili ispuni ili gužve na zubima, koje uzrokuje lokalni karakter - razvoj će ići od ovog mjesta.

Ako uzrok sustava, kao što su hormonalne poremećaje, razvoj hipertrofične gingivitisa nositi općenito. To hipertrofična gingivitis je uobičajena u trudnoći i pubertetu. Vraćanje hormonska u ovom slučaju dovodi do nestanka hipertrofične gingivitisa bez posebnog tretmana.

Hipertrofična gingivitis može početi tiho - s katar. Postupno raste, uzrokuje oticanje i proliferaciju vezivnog tkiva. Gingive papile su glatke, bolna na dodir i crvena s modrim primjesa.

Neki lijekovi mogu doprinijeti vlaknastih izraslina. Zatim gingive papile pokriti djelomično ili potpuno cijelu krunu. Zbog toga, ostatak hrane nakupila ispod zubnog mesa, što uzrokuje akutnu upalu. Rezultat može biti gnojna upala i dublje razaranje parodontnih tkiva.

U nekim slučajevima, bujanje zubnog mesa može ukazivati ​​na neke uobičajene bolesti ili lokalni proces tumora, tako da je važno da ne odgode, vidjeti stručnjaka. Stomatolog će se propisati učinkovito liječenje i na taj način spriječiti prijelaz patološki proces u teža upale.

Liječenje gingivitisa hipertrofične

Kao i kod bilo koje bolesti, prva stvar za napraviti - utvrditi uzrok hipertrofične gingivitisa. Zatim morate ga ukloniti.

Ako hipertrofična gingivitis uzrokovan hormonska pozadini, parodontolog će vas uputiti na endokrinologa. Ako se bolest uzrokovana lokalnih faktora (nepravilno smješteni vijenac ili punjenje), oni se eliminirati zubar.

Hipertrofični gingivitis može biti uzrokovana leukemije, dijabetesa i drugih teških bolesti. U pogrešne džepove formirana u hipertrofične gingivitis, nakupljaju naslage. Oni moraju biti čiste i brz oporavak.

U vrlo teškim slučajevima, kada se gingivitis nije ni u prepoznavanju i liječenju uzroka primjenjuje operacije.

Možete očekivati ​​dobre rezultate u svim vrstama gingivitis, ako je bolesnik okreće na vrijeme vidjeti stručnjaka i posluje u skladu s propisima.

Hipertrofična gingivitis
Kategorija Medicinskih Problema: Bolesti