Rak endometrija: početno liječenje

Zdravlje I Medicina Video: Biljka Koja Za 16 Sati Ubija Ćelije Raka Pluća I Dojke. (Srpanj 2019).

Anonim

Endometrija Rak Liječenje ovisi o veličini tumora, intenzitet rasta i kako stanice raka izgledaju pod mikroskopom.

Endometrija raka, rano otkrije, može se liječiti s kirurgije i strogo praćenja liječnika. Izbor liječenja ovisi o mjestu i veličini raka, a može uključivati ​​jednu ili više od sljedećih opcija:

  • Histerektomija s bylateralnoy salpinhooforektomiya ukloniti maternicu, jajnike, jajovode, a ponekad i zdjelice limfne čvorove
  • Limfadenektomija za uklanjanje limfnih čvorova
  • Zračenje za ubijanje stanica raka
  • Prohestinovyh hormonska terapija za blokiranje rasta tumora
  • Kemoterapija za ubijanje stanica raka

Početno liječenje

Nakon što je dijagnoza „endometrija raka” potvrđena, liječnik može preporučiti operaciju za uklanjanje maternice, jajnika i jajovoda (histerektomija bylateralnoy salpinhooforektomiya). Sve tkivo uklonjeno tijekom operacije će biti ispitan kako bi se utvrdilo u kojoj mjeri i stadij raka. Limfni čvorovi se nalaze u blizini maternice može se ispitati u pogledu širenja raka izvan maternice.

Endometrija Rak Liječenje ovisi o veličini tumora, intenzitet rasta i kako stanice raka izgledaju pod mikroskopom.

Ako je nedavno dijagnosticiran rak endometrija, eventualno, pacijent ne može odmaknuti od onoga što je čuo, a njegovi prepun emocija. To je „normalno” ili čak „ispraviti” reakcija na dijagnozu „rak”. Ali ako pacijent emocije utječu na donošenje odluka o zdravlju i budućem životu, on bi trebao razgovarati sa svojim liječnikom. Savjeti mogu se dobiti u bliskoj Cancer Center.

Što treba uzeti u obzir kod pravovremenog liječenja

Mnogi načini za liječenje raka endometrija dati svoje nuspojave, koje mogu varirati ovisno o vrsti tretmana, pacijent je dob i opće zdravlje. Liječnik vam može reći o dostupnim medicinskim tretmanima i nuspojave svakog od ovih:

  • Kirurg i onkolog će objasniti moguće nuspojave od operacije. Histerektomija znači da pacijent nikada neće moći shvatiti.
  • Među mogućim nuspojavama zračenja - umor, iritacije kože, ili promjena u funkcioniranju crijeva i mokraćnog mjehura.
  • Nuspojave kemoterapije mogu uključivati ​​gubitak apetita, mučnina, povraćanje, proljev, rane u ustima, gubitak kose, anemija ili razviti infekcija.

Kvaliteta života staviti trenutnu problem kada pacijent počinje odabrati metodu liječenja. U tom slučaju, morate reći onkologa o osobnim preferencama, kao on će propisati liječenje.

Kako smanjiti nuspojave liječenja, potrebno je daljnje postupanje za korištenje kod kuće. Liječnik može propisati lijekove na mučninu pacijenta i povraćanje.

Ove vrste tretmana protiv raka kao što su zračenja i histerektomija može utjecati na mogućnost da uživaju seksualni život. Ako pacijent suočava s problemima seksualne prirode, on bi trebao razgovarati sa svojim liječnikom.

Ako je pacijent perimenopausal razdoblje ili menopauza još nije počela, menstrualni ciklus će završiti čim pacijent će se liječiti rak endometrija (ovo se odnosi na većinu vrsta liječenja). Nakon uklanjanja maternice i jajnika, a nakon što je tečaj zračenja u tijelu smanjuju razinu estrogena, koji se obično sprječava:

  • Simptomi menopauze, kao što su valunzi, promjene raspoloženja, vaginalnu suhoću i atrofija (smanjenje) tkiva u zdjelici. Potrebno je da se konzultirati sa svojim liječnikom kako se nositi s tim simptomima, ako su dostaviti nelagodu.
  • Povećan rizik od srčanih bolesti i promjene u koštanom sustavu, kao što je osteoporoza.

Neke žene s dijagnozom „endometrija raka” može biti zainteresirani za sudjelovanje u istraživanju, poznatiji kao kliničkim ispitivanjima. Klinička ispitivanja su provedena kako bi se pronaći bolje načine za liječenje pacijenata oboljelih od raka, a temelje se na inovativnoj informacija. Žene koje ne žele posegnuti za standardne tretmane može imati želju za sudjelovanjem u kliničkim ispitivanjima. Oni se održavaju u većini regija, au nekim zemljama i na svim fazama raka endometrija.

Rak endometrija: početno liječenje
Kategorija Medicinskih Problema: Bolesti