Akutna tracheitis, simptomi i tretman

Zdravlje I Medicina Video: Pulmologija: "Traheitis" (Srpanj 2019).

Anonim

Tracheitis - upala sluznice dušnika. Najčešći uzrok akutnog tracheitis je virusna infekcija, barem - različite bakterije, kao što su Staphylococcus, Streptococcus, i drugi.

Akutni traheitis obično se javlja u svezi s akutnom rinitis, ždrijela i upala grla. Razvoj traheitis doprinijeti udisanje suhog, hladno ili prašnjavim zrak, para i nadražujućih plinova.

Simptomi akutne tracheitis

Najčešći i obilježje akutnog tracheitis - napadi bolnih suhi kašalj, posebno noću i ujutro, u pratnji bol u prsima. Ponekad postoje napadi kašlja i sa dubok dah, smijati, plakati, kada je temperatura zraka.

Obično, tijekom i nakon napada kašlja sadnyaschaya osjetio bol u grlu i prsima, jer je ta osoba pokušava ograničiti kretanje disanja. U takvim slučajevima, disanje postaje plitko i brzo.

Kod akutnih tracheitis cjelokupno zdravlje općenito je sasvim dovoljna. Međutim, temperatura navečer može još malo porasti. Ispljuvak u bolesnika s kroničnom tracheitis u nekim slučajevima može biti viskozna i loša u drugima - i obilnom mucopurulent. Međutim, unatoč svojoj dosljednosti, gotovo uvijek se vrlo lako odvojiti.

Bolest većina pacijenata tracheitis dugo, s egzacerbacije.

liječenje tracheitis

Liječenje imenovati liječnika, ovdje su neke od najučinkovitijih načina rješavanja akutnih tracheitis:

  • senf na prsima i između lopatica;
  • vruće gutljaja pića;
  • sa složenim pražnjenje sputum naznachayutotharkivayuschie sredstva (Thermopsidis trave, sljezova korijena, slatki i alkalna inhalaciju);
  • Ako je potrebno, antipiretička i anti-upalnim lijekovima (aspirin, ibuprofen, acetaminofen);
  • Ako planirate virusne infekcije (osobito gripe A i B) Remantadin propisanom u okviru programa: 1 dan - 0,1 g 3 puta dnevno, u 2. i 3. dana - 0,1 g 2 puta dan na dan 4 - 0.1 g 1 dan nakon obroka;
  • Termička inhalaciju pomoću inhalatora sa eukaliptusa mentolom ili anisovo ulje;
  • po potrebi naporan suhog kašlja sredstva protiv kašlja;
  • s gnojni sputum imenovati sulfanilamida pripravaka, antibiotici (poželjno aerosola).

Ako akutna traheitis ne uzrokuje komplikacije, zatim jednom do dva tjedan uz odgovarajuće liječenje s njom obično ne može podnijeti.

Akutna tracheitis, simptomi i tretman
Kategorija Medicinskih Problema: Bolesti