Konačno - manja igla za MS injekcije!

Zdravlje I Medicina Video: Laura Knight-Jadczyk & Arkadiusz Jadczyk - Q & A Session - Barcelona Conference Oct 2011 (Srpanj 2019).

Anonim

Dio moje postoperativne terapije bio je tijek injectable blood thinners za dva tjedna nakon moje puštanje. Kad sam bio u bolničkom krevetu, medicinske sestre su došle s napunjenom špricom i htjele su me naučiti kako da sebi dojam (da sam se nasmijao!). Nitko ne voli samoinjektiranje, to je samo nešto s čime smo se složili. Tako sam se pripremio i izvadio kapu s igle i ponovno se nasmijao!

Ova je igla bila toliko mala! Bilo je tako tanko i tako kratko … zašto MS iglice nisu mogle biti tako male? Očigledno, sada je MS igla IS to malo!

Proizvođači najavili su prošlog mjeseca da su mijenjali opskrbnu opremu svog lijeka (a ne formulacije) na najtanja igle u MS injekcijama.

Ova nova štrcaljka ima ubod 30 komada komaraca igle (baš kao i onaj koji sam koristio za razrjeđivač krvi). To je ista veličina koju većina dijabetičara koristi za svoje višestruke, dnevne injekcije inzulina.

Pišem o tome jer vidim da je to kao droga koja radi nešto za nas sada (kao u sadašnjosti), a ne samo radi na sljedećoj stvari.

Naravno, tu je i marketinška strana stvari (uvijek postoji), a manja igla može biti čimbenik za novo dijagnosticirane pacijente. Za one od nas koji već koriste Betaseron (bio sam na ovoj terapiji više od godinu i pol dana) to olakšava (ako ne i brže, istu dozu lijeka kroz manju iglu traje više vremena) i manje stresno za svaki drugi dan "pucano noću".

Ako koristite jednu od automatskih pomagala za ubrizgavanje, oni također imaju novu injekcijsku pomoć za ovu špricu.

Samo sam mislio da bih istaknuo da netko izgleda kao da sluša (izvješća kažu da je više od polovice od nas neudobno s iglama, a 67 posto će se osjećati ugodno s kraćim, razrjeđivačem iglom). Ne volimo igle!

Dok imamo oralni lijek, mislim da je lijepo da netko razmišlja o tome da se pucao malo lakše.

Želeći vama i vašoj obitelji najbolje od zdravlja.

Živjeli,

Trevis

Konačno - manja igla za MS injekcije!
Kategorija Medicinskih Problema: Bolesti