Može li mi novi tretman za MS?

Zdravlje I Medicina Video: Kako sam se riješila bubuljica preko noći ❤ SabrinaTubic (Travanj 2019).

Anonim

U istraživanju objavljenom u veljači 21. izdanja časopisa Journal of Neuroscience, istraživači su objavili nova otkrića o ženskom hormonu koji može usporiti MS i čak popraviti oštećeni mijelin.

Kao muškarac s MS-om svjestan sam da sam manjina s ovom bolešću. Iako je klinička primjena ovog istraživanja mnogo koraka i godina od primjene, moram se tresti glavom i smijati se.

Čini se da je jedan od razloga zašto trudnice mogu doživjeti remisiju, pa čak i poboljšanje simptoma MS-a može biti povezano s prolaktinom - hormonom koji stimulira laktaciju kod trudnih ženki sisavaca.

Muški prijatelji moji (sa i bez MS) šalili su se o studiji kontrole rađanja pilule kada je objavljen prošle jeseni. Sada imamo cijelu novu hranu.

Žao mi je; Moram se nasmijati pomisli da bi jedan od tretmana za moju bolest mogao uzrokovati da dobijem muške muhe. Mislim, nastavite raditi jako teško izgubiti one koje sam imao kad sam bio debeli!

Petak, a ja sam imao jedan od tih tjedana (i još nekoliko dana preostao je), stoga molim oprosti malo bučan humor od prekomjerne blogerice s MS-om.

Ovo su ozbiljna izvješća o stvarnim temama koje bi nam mogle pomoći da živimo dulje i bolje živote s MS-om. Slučajno mislim da se dobronamjerni trbuh smije na ironije dug put u poboljšanju kvalitete života.

Želeći vama i vašoj obitelji najbolje od zdravlja.

Živjeli,

Trevis

Može li mi novi tretman za MS?
Kategorija Medicinskih Problema: Bolesti