P: Kako ćete znati kada ćete primijeniti toplinu ili hladnoću za ublažavanje boli?

Zdravlje I Medicina Video: как поить ребенка водой и вылечить гастрит, панкреатит, дисбактериоз, аденоиды, гланды, бронхит (Srpanj 2019).

Anonim

O: Izbor između vruće i hladne terapije za uobičajene bolove i ozljede može biti lukav. Općenito, hladno pomaže smanjiti upalu, a toplina pomaže opustiti mišiće, zglobove i krvne žile.

Hladno je obično najbolje za svježu ozljedu, poput modrice ili izobličenja. Primjena leda ili hladnoće odmah smanjuje oticanje uzrokujući da se krvne žile stišću. Hladnoću treba koristiti samo prvih 48 sati nakon ozljede.

Za, želite više krvi u tom području jer sadrži kisik i hranjive tvari koje pomažu iscjeljivanju. Tada treba primijeniti toplinu koja pomaže otvoriti krvne žile.

RELATED VIDEO:

Ljudi obično dopiru do leda kako bi ublažili opekline, ali previše hladnoće može usporiti ozdravljenje rezanjem krvi. Umjesto toga, u početku pokušajte s hladnom vodom, a zatim se prebacite na malo toplu vodu - to će i dalje biti hladnije od spaljene kože.

i stvari koje svrbe obično najbolje reagiraju na hladnoću, što može pomoći u smanjenju oteklina.

Nisu svi bolovi artritisa slični. Čvrsti zglobovi reagiraju na toplinu, koja stimulira protok krvi i otpušta vezivno tkivo. Ali kad bol bolova od artritisa je više od gorućeg osjeta, kratko hladno uklanjanje može pomoći smanjiti bol i oticanje.

se također razlikuju. Napetost glavobolje može imati koristi od primjene topline na uske mišiće u vratu ili čeljusti. S druge strane, vaskularne glavobolje, uključujući, čine bolje s hladnoćom.

Bilo da koristite toplu ili hladnu terapiju, evo nekoliko važnih savjeta za sigurnost:

  • Uvjerite se da temperatura nije ekstremna.
  • Držite ručnik između kože i topline / hladnog izvora.
  • Nemojte nanositi toplinu / hladnoću više od 15-20 minuta u isto vrijeme.
  • Pazite na opekline ili ako vam koža postane zanosan, blistera ili crvena.
  • Nikada se ne primjenjujte na slomljenu ili nadraženu kožu.
  • Izbjegavajte hladnu terapiju ako imate probleme s cirkulacijom.

Ako primjenom vrućine ili hladnoće ne pomažete ili se simptomi pogoršaju, posavjetujte se s liječnikom.

Imate li pitanja vezana za zdravlje Dr. Gupta? Možete ga poslati ovdje. Više zdravstvenih vijesti i savjeta potražite u.

P: Kako ćete znati kada ćete primijeniti toplinu ili hladnoću za ublažavanje boli?
Kategorija Medicinskih Problema: Pitanja