Strah od raka dojke i hrabrost u borbi protiv njega

Zdravlje I Medicina Video: Karcinom u dobru i zlu (Travanj 2019).

Anonim

Bio sam u Virginiji prošlog tjedna na skijaškom odmorištu i nekako sam završio na vrhu najdužeg i najtežeg brežuljka za prvu vožnju. Sjajni narančasti znakovi, koji su se nalazili na ulazu u žičare, rekli su da su mi "prvi stručnjaci" trebali biti moj prvi trag. Nisam prevelik skijaš, ja sam početnik. Moj muž, međutim, koji ima veliko iskustvo skijanja, mislio je da će moj prekomjeran pristup i sporiji ritam omogućiti da se s ovom skijaškom brijegu dobro nosim. Kad sam stigao do vrha brda, naučio sam brzo razliku između neustrašivosti i hrabrosti. Morao sam doći do dna brda, ali to neće biti bez straha i trepidacije. Bila sam dovoljno hrabra da ga usisavam i pokazujem veliki duh u preuzimanju inicijative da se spusti. Kasnije sam saznao da je menadžer prodaje u odmaralištu pronašao sličnu situaciju na vrhu teškog brda kada je počeo skijati i morao je pratiti skijaška patrola dok je skliznuo nizbrdo na njegovu leđima. Tako sam usporedno bio virtualni stručnjak!

Dijagnoza raka dojke pruža isto iskustvo. Baš kao da se moraš spustiti nizbrdo, morat ćeš proći liječenje. Vrlo malo nas je neustrašivo kroz muku raka. Većina nas ipak iznenadila zbog hrabrosti koju možemo skupiti da bismo pokazali milost i dostojanstvo u tom procesu. Pomislio sam na to dok sam se spustio niz brdo. Imam filozofiju skijanja koja u osnovi navodi da se možete spustiti s bilo kojeg brežuljka ako skijaš pretežno dijagonalno križirajući brdo jednu duljinu odjednom. Koristio sam sličnu filozofiju tijekom kemoterapije; Jedino sam morao proći kroz jedan tretman.

Hrabrost je moć djelovati u lice straha. Za razliku od adolescenata koji su neustrašivo skakutali, vrišteći me sretno, imao sam krajnje strahove koji su se kretali nizbrdo. No pronašao sam hrabrosti to učiniti bez obzira koliko sam se bojao za život i udove. Na dnu sam osjetio mučninu i osvajao, ali hrabro sam se nasmiješio dok je moj suprug rekao da sam izvrsno i uvjeravao me da me ne pokušava ubiti. Sestra je bila iznimno ponosna kad sam joj ispričala o mojim mukama i rekla mi koliko je hrabra mislila da jesam. Zapravo, ostatak tog dana i cijeli tjedan skijanja bili su zabavni jer niti jedan brdo nikada nije bilo blizu izazova prvog, iako su mi rekli da su još uvijek teško.

Stvarno se možemo nazvati hrabrošću za bitku koju smo prolazili i brijega koje smo osvojili kroz rak dojke. Za mene, podsjetio sam se da neću preživjeti rak dojke samo kako bih to sve završio na divljoj skijalištu. Iako, "Ona je umrla skijanje ogroman brežuljak" bi mi bilo bolje da je "izgubila bitku s rakom dojke". Srećom, pobijedila sam oboje.

Natrag u jednom komadu,

Kathy-Ellen

Strah od raka dojke i hrabrost u borbi protiv njega
Kategorija Medicinskih Problema: Bolesti