Što ako je azbest?

Zdravlje I Medicina Video: KNJIGA ZNANJA: ŠTO JE AZBEST? (Srpanj 2019).

Anonim

Kada se struganje i slomljena cijevna izolacija aktiviraju alergijske simptome, može biti ozbiljnije nego što mislite.

Thinkstock

Prije nego što su zdravstvene opasnosti bile poznate, azbest i olovo obično su korišteni u gradnji i slikanju. Prije 1970. azbest je redovito korišten za izolaciju cijevi i kao sastavni dio stropnih i podnih pločica, tako da se ti materijali često nalaze u starijim kućama. I olovo je bila sastavnica mnogih proizvoda za boje.

Ako sumnjate da je azbest prisutan u vašem domu, izbjegavajte područje na kojem vjerujete da je, a profesionalno je ukloniti što je prije moguće. Ne pokušavajte sami ukloniti ovaj materijal - ovaj zadatak može biti vrlo opasno. Ako smatrate da u vašem domu postoji olovna boja i olovna prašina, također je potrebno ukloniti, osobito ako su djeca prisutna. Kao i kod azbesta, najbolje je da se držite podalje od olovne boje i profesionalno ga uklonite. Dugotrajno izlaganje olovu, bilo udahnuto ili apsorbirano kroz kožu, može uzrokovati ozbiljne ozljede, čak i oštećenja mozga.

Ako živite u zgradi izgrađenom prije 1970. godine, provjerite jesu li ti materijali. Iskusni profesionalci brinu o problemu, tako da možete biti sigurni da je vaš dom siguran.

Saznajte više o azbestozu, obliku pneumokonioze

Zadnje ažuriranje: rujan 2006

Što ako je azbest?
Kategorija Medicinskih Problema: Savjet