Neuobičajen prvi za američke prehrambene smjernice

Zdravlje I Medicina Video: Földlakók - Earthlings - Erdlinge (Srpanj 2019).

Anonim

Smjernice za prehranu za 2015. svibanj biti prvi koji će savjetovati Amerikance da jedu manje hrane na životinjama, kao sredstvo promicanja dobrog zdravlja i stvaranja održivije opskrbe hranom. Iako to možda ne zvuči kao savjet radikalne prehrane, ukoliko bude uključeno, to bi označilo nenadmašnu promjenu u opsegu naših nacionalnih preporuka o zdravoj prehrani. Prethodne verzije Smjernica o prehrani, koje se revidiraju svakih pet godina, nikada se nisu bavile utjecajem naših prehrambenih navika na okoliš, niti su izravno poticali Amerikance da jedu manje mesa ili druge namirnice na životinjama.

Trenutačne (2010.) smjernice potiču Amerikance da "odaberu raznoliku proteinsku hranu koja uključuje plodove mora, mršavo meso i perad, jaja, grah i grašak, proizvode od soje i neslane orahe i sjemenke", a ne određivanje prioriteta biljnih opcija na životinjama. Oni savjetuju odabir mršavih mesa i peradi, ali ne predlažemo smanjenje ukupne količine mesa u prehrani, za razliku od smjernica mnogih drugih zdravstvenih organizacija, uključujući American Heart Association.

Proces izrade novih smjernica je dug i naporan, a samo će vrijeme pokazati da li će jezik potaknuti prebacivanje sa životinjskog i biljnoga ishitera zapravo u konačnu verziju. Kritičari i političari već tvrde da je Savjetodavni odbor za prehrambene smjernice, grupa odgovorna za ažuriranje smjernica, nadmašila svoju nadležnost rješavanjem pitanja zaštite okoliša u svom nacrtu za 2015. godinu.

Međutim, odbor tvrdi da je promicanje održive prehrane ključno za adekvatno zadovoljavanje potreba hranjivih tvari budućih generacija i da jede zdrave prehrane pristupačne i dostupne svima. Nadalje, istraživanje koje je provelo Odbor zaključuje da su prehrana koja je najviša u održivosti - uključujući mediteransku, vegetarijansku i vegansku prehranu - povezana s boljim zdravstvenim ishodima od "standardne američke prehrane" visoke razine životinjskih bjelančevina. Drugim riječima, održivost i zdravlje idu ruku pod ruku, a poboljšanjem jednog poboljšavamo drugu.

Snaga biljnih proteina

Također bih tvrdio da zamjena više životinjskih bjelančevina, naročito crvenog mesa, s biljnim bjelančevinama kao što su grah, leća, orašasti plodovi i sjemenke podupire druge ključne principe Dietary Guidelines. Na primjer, grah i leća bogati su kalijem i vlaknima, dvije hranjive tvari koje su prošle Dietary Guidelines identificirale kao "hranjive tvari od zabrinutosti" jer većina Amerikanaca ne jede dovoljno od njih. Isto tako, jedenje manje mesa i više orašastih plodova, sjemena i cijela hrana za soje može pomoći Amerikancima da konzumiraju manje čvrste (ili zasićene) masti i više nezasićenih masti.

Čak i ako se ova nova preporuka pojavi u konačnim smjernicama, to je zapravo samo preliminarni korak. Američka kultura hrane još uvijek je uokvirena izgledom mesa i krumpira, a svugdje možete vidjeti dokaze o tome. Mi nastojimo povezati riječ "protein" s govedom, piletinom i ribom, a mnogi materijali za prehranu (uključujući Dietary Guidelines) navode meso i perad na prvo mjesto kada se govorimo o izvorima proteina. Većina recepata u mainstream lifestyle časopisima i na kuhanje pokazuje značajka životinjskih proteina. Grah i leća su još uvijek nepoznata hrana u mnogim kuhinjama, a mnogi domaći kuhari jednostavno ne misle o ovim sastojcima kao "sidro" zdravog obroka - oni se gledaju kao bočna jela ili pomoćne sastojke. Sigurno smo napredovali, ali još uvijek imamo dalek put da bismo stavili bjelančevine na ravnopravnu ravnotežu sa svojim kolegama na životinjama.

Ako vam je potrebna pomoć pri prelasku na prehranu s više biljaka, pogledajte ove velike resurse:

  • Kolekcija recepti za meso bez mesa napunjena je jednostavnim i ukusnim idejama obroka, uključujući i mnoge mogućnosti za djecu.
  • Da biste stvarno zaronili u biljni način života, uzmite 14-dnevni biljni izazov koji je stvorio Sharon Palmer, RD.
  • Pogledajte ove ukusne receptima na bazi s grahom iz Kitchn bloga.
  • Nabavite kreativnu inspiraciju iz vegetarijanskog receptorskog bloga Herbivoracious.
Neuobičajen prvi za američke prehrambene smjernice
Kategorija Medicinskih Problema: Ishrana