Bolja komunikacija za bolje zdravlje

Zdravlje I Medicina Video: 8 MALIH TAJNI EFEKTNE KOMUNIKACIJE (Ožujak 2019).

Anonim

Budite spremni za sljedeći posjet liječnika.

Jedan od najboljih načina da poboljšate svoje zdravlje ako imate alergije je da uspostavite čvrstu liniju komunikacije s vašim liječnikom. Može vam ponuditi priliku da, na primjer, izradite personalizirani plan liječenja ili dopustite da precizno podesite onaj koji već postoji.

Prilikom prvog posjeta počnite opisivati ​​vaše simptome. Napravite dodatan napor kako biste bili temeljiti i otvoreni o svojim iskustvima jer igraju važnu ulogu u procjeni vašeg liječnika za vašim zdravljem i znatno utječu na sve daljnje liječenje koje on propisuje. Testovi na krvi i koži pružaju vrijedne informacije, ali pojedinosti o vašim simptomima pružaju najvažniji uvid u vaše stanje.

Razmislite o simptomima prije nego što posjetite svog liječnika i provjerite da li možete temeljito odgovoriti na sljedeća pitanja:

  • Koji su točno moji simptomi? Jesu li se nedavno promijenile?
  • Kada se ja nalazim da ih imam? Koliko dugo traju?
  • Spriječavaju li me da obavljam normalne aktivnosti kao što su spavanje, kućanski poslovi ili radovi na dvorištima, ili odlazak na posao ili školu?
Pored pitanja o simptomima alergije, najvjerojatnije će vam se zatražiti da opišete vašu kućnu okolinu. Na primjer, vaš liječnik možda želi znati o lokaciji vašeg doma i svakom okolnom biljnom životu, vrsti sustava grijanja u vašem domu, vrsti jastuka koju koristite i vrsti tkanine na vašem namještaju. Pojedinosti poput ovih mogu vam dati vrijedne tragove za ono što pokreće vaše alergije.

Zadnje ažuriranje: srpanj 2006

Bolja komunikacija za bolje zdravlje
Kategorija Medicinskih Problema: Bolesti