Suočavanje s krajem ljetnog računanja vremena

Zdravlje I Medicina Video: Ministar turizma RH Gari Cappelli ITB 2017 - Izjava za novinare u Berlinu (Srpanj 2019).

Anonim

S nedavnim završetkom ljetnog računanja vremena (DST), kako se možete nositi sa šokom na svoj sustav? "Čekaj", možeš reći, "zar ne dobijemo još jedan sat u jesen?" Istina, ali taj dodatni sat može biti gotovo jednako tvrd za osobu kao onu koju gubimo u proljeće. Evo nekoliko razloga zašto i kako ih možemo suprotstaviti.

Prije svega, jedan od ključeva za dobro spavanje je imati dobar raspored. Ako ste dobri kada spavate i dižu se u isto vrijeme svaki dan, - čak i ona koja vam je u prilog - može drastično odbaciti unutarnji sat vašeg tijela. Možda ćete se probuditi sat vremena ranije dan za danom, čak i ako pokušate ostati još sat vremena navečer.

Problem je složen ako imate dijete, posebno dijete. Možda ste navikli na buđenje u određeno doba noći, a vaša beba sada vas može početi probuditi sat vremena ranije. Za već umorne roditelje to se ozbiljno može riješiti.

Evo nekoliko savjeta za rješavanje vremenske promjene: jedan je prijedlog da počnete nekoliko dana ranije i olakšati promjenu. Idi u krevet 20 minuta kasnije, 2 dana prije promjene. Zatim ostanite još 20 minuta kasnije nego inače dan prije, ukupno 40 minuta. Do trenutka kad dođe do promjene, već ćete imati dvije trećine puta. Pokušajte slijediti ovaj isti raspored s djecom (starija djeca će voljeti kasnije vrijeme za spavanje, tako da imate dodatni bonus da budete junak tri dana).

Ovaj postupni pristup daje vašem bolju priliku za prilagodbu. Možda će vam biti lakše vratiti se u svoj redoviti raspored nego što biste to učinili ako ste u jednoj noći uzeli dodatni sat. Može se dogoditi da se i vaša djeca brže prilagode, što može biti veliko olakšanje.

Dok kraj ljetnog računanja vremena nije toliko traumatičan prema vašem sustavu kao početak u proljeće, to je još uvijek velika prilagodba da vaše tijelo ne razumije automatski samo zato što promijenite vrijeme na svojim satovima. Postupno prilagođavanje može svakako olakšati prijelaz.

Suočavanje s krajem ljetnog računanja vremena
Kategorija Medicinskih Problema: Simptomi