Nema mliječnih proizvoda za mene

Zdravlje I Medicina Video: All 50 U.S. states summarized (Geography Now!) (Srpanj 2019).

Anonim

Prošli tjedan bio sam deveta obljetnica vjenčanja, a slavili smo se blagovanjem u našem lokalnom restoranu Applebee. To je jedini restoran koji poslužuje kuhinju "pub-style" u tom području.

Restorani su mi postali teški jer sam razvio Crohnovu jer moram pitati konobaricu o jelima koja su bez mliječnih proizvoda, jaja, oraha, lukova, sokova i jagoda.

Srećom, nisam vegetarijanac, jer obično završim odrezakom ili surfanjem i travnjaka, s krumpiranjem od peciva i pirećim povrćem. Japanska kuhinja je također jednostavan izbor, jer obično nema mliječnih proizvoda u glavnim jelima, a uvijek ih mogu tražiti da uklone zeleni luk koji se ukrašava s vrha zdjelice juhe od udona.

Dakle, kad sam otkrio da je na Applebee's bio izbor teriyaki entree, oduševio sam se i tražio da se povrće i meso poslužuju preko tjestenine umjesto njihove uobičajene riže.

Dok sam uživao u ovom ukusnom jelu teriyaki, moj sin, koji uvijek mora kušati što mu majka jede, rekla je: "Mama, mislim da su ti gljive kuhani u maslacu, i zadobio si posljednji put kad si pojeo gljive." Mislila sam da je pogriješio do sljedećeg jutra do 3 ujutro, kada sam se probudila s bolnim grčevima i proljevom. Proveo sam sljedećih 24 sata jesti Naproxen i pokušavajući ne povraćati.

Shvatio sam tijekom ove iskušenja da sam mogao otići do Applebeeovih dana prije moje godišnjice i pokupiti jelovnik, i pozvao restoran da zatražim popis sastojaka ili da je kuhar prošao meni na meni kako bi ustanovio što bi bilo sigurno za ja jesti.

Iako je frustrirajuće da se moram pripremiti za jednostavnu proslavu na taj način, postaje sve imperativno da mi uzimam stvari u svoje ruke, budući da će čekati osoblje u većini restorana samo da će prolazno istraživati ​​i ne brinuti se bez obzira na to je li povrće u teriyaki bilo sautéed u maslacu ili ne.

Vlasnici restorana su mi rekli da je puno hrane unaprijed zapakirano ovih dana, tako da je potrebno kraće vrijeme da se kuhinjsko osoblje zagrije ili stavi zajedno na stolove. Kada su predmeti unaprijed mješani, kuhar ima malo kontrole nad onim što ulazi u nju, bilo da je riječ o malo parmezanskog sira u umaku od špageta ili nekom maslacu u krumpiru.

Budući da vegani ne jedu proizvode životinjskog podrijetla, uspio sam naći restoran ili dva u mjestima kao što su Portland, Oregon, koji imaju predjela koje mogu jesti.

Nažalost, Seattle ima nekoliko takvih mjesta.

Nikada nisam bila velika kuharica, ali morala sam se oslanjati na svoje vještine kuhanja i na moje supruge kako bi nam svaku večer stvorili večere. Postaje teško za obroke da uživa jer je on tip muškarca koji voli zalihe sira i maslaca, kad mu se žena razboli na vidiku stvari. Moj sin Nick je obožavatelj hrane proizvedene soje, poput sojinog mlijeka, tofua i soje makarona i sira, pa se ne moram brinuti o tome što je nanjušao nos na moju najnoviju mliječnu proizvodnju.

Ali volim misliti da moja nesposobnost za jesti mlijeko i jaja ima svoju svijetlu stranu, pošto je niska razina kolesterola, a ne moram se brinuti o sadržaju masnoća mliječnih proizvoda dodavanjem u moju avionu. Proizvodi od soje su zdravlje srca i navodno pomažu ženama s prijelazom u menopauzi. Radujem se što manje vrućih treptaja i drugih simptoma, jednom kad počnem tu promjenu života.

A ti? Da li vam McDonalds pržene krumpiriće čine vas tako bolesnim kao što su me oni natjerali?

Jeste li pronašli restorane koji razonoditi goste bez mlijeka?

-DeAnn

Nema mliječnih proizvoda za mene
Kategorija Medicinskih Problema: Savjet