Kada roditelj ima raka debelog crijeva

Zdravlje I Medicina Video: Ovaj Simptom Ukazuje da se Razvija Rak na Debelom Crevu! Proverite to Odmah! (Srpanj 2019).

Anonim

Djeca moraju naučiti nositi se s rakom debelog crijeva i čak preuzeti neke zadatke skrbništva kada utječu na njihovu obitelj.

Kada roditelj ima ili bilo koju drugu vrstu raka, djeca reagiraju na mnogo različitih načina.

Iako stručnjaci znaju kako djeca reagiraju ovisno o njihovoj dobi, svako dijete je pojedinac, a obiteljske okolnosti igraju veliku ulogu u onome što djeca vjeruju kada se bave liječenjem raka. Unatoč našoj želji da zaštitimo našu djecu, roditelji bi trebali biti iskreni s djecom pri razgovoru o ozbiljnim bolestima poput raka debelog crijeva.

Rak debelog crijeva: Govoreći s djecom

Kada ste roditelj s rakom debelog crijeva, važno je razgovarati sa svojom djecom na odgovarajućoj razini, objašnjavajući što se događa kako vaša djeca ne počnu vjerovati stvarima koje nisu istinite.

Djeca, pa čak i starija, mogu vjerovati da je roditeljska bolest njihova krivnja ili zbog nečega što su mislili ili učinili.

Laurie Ames Petty, MEd, savjetnica koja radi s djecom i obitelji u Gildinovom klubu u Sjevernom Teksasu u Dallasu, kaže: "Roditelji često žele zaštititi svoju djecu od brige ili bilo kakvih stresnih iskustava." Međutim, njihova zaštita obično nije ono što im je potrebno. Ona nastavlja: "Roditelji koji su iskreni prema djeci i objasniti što je rak, gdje je u njihovom tijelu, i kako će se liječiti - i koji stvaraju otvorenu komunikacijsku liniju - imat će djecu koja najbolje mogu nositi s rakom iskustvo."

Organiziranje resursa

Kada imate djecu, morate se više brinuti nego samo o vlastitoj njezi karcinoma. Njihove rutine i njihovi životi nastavljaju, unatoč vašoj bolesti. Imaju školu, prakse, zadaće i još mnogo toga. Ovo je kada je od vitalnog značaja pokušati pronaći vanjsku pomoć, pružiti pomoć drugima. Petty kaže: "Obitelji koje su pružale podršku obitelji ili zajednice potiču se da zamolite druge da mu pomognu i da ne stave tu odgovornost prema djeci".

Ali što ako djeca postanu skrbnici?

Iako se obitelji ohrabruju da održe život normalno što je moguće, kada roditelj prolazi kroz, to nije uvijek moguće. "Ponekad djeca moraju pomoći svojim roditeljima kada imaju rak jer roditelj može biti umoran ili se ne osjeća dobro", kaže Petty. Ovo bi ipak trebalo biti dio vremena ili povremeno.

Dio obitelji biti pomaže jedni drugima kad je to potrebno. Ali kad dijete preuzme ulogu svakodnevnog skrbnika - onaj koji nadilazi ono što može i treba raditi - roditelji moraju biti oprezni. Jedan od načina da se ograniči taj rizik jest potpora djeci.

"Djeca se bolje nositi kad mogu komunicirati s drugima i znati što se događa", kaže Petty. "Najbolji način da se svatko može nositi jest biti oko drugih koji imaju sličan doživljaj. Djecu treba poticati da razgovaraju o svojim osjećajima, strahovima, brigama i postavlja pitanja o raku i kako radi njihov roditelj." Ako postoji obližnja za oba roditelja oboljelih od raka ili za djecu oboljelih od raka, može se isplatiti da prisustvuju nekoliko sastanaka. Ako je vaše dijete dovoljno staro, možete mu pomoći da pronađete odgovarajuću online grupu za podršku za djecu u sličnim situacijama.

Njega raka i djece: Gledanje znakova

Djeca se često osjećaju preplavljena roditeljskom i skrbi o. Promatrajući raspoloženja vašeg djeteta - u potrazi za bilo kakvim promjenama u ocjenama ili ponašanju - možete vidjeti znakove ako imaju poteškoća u suočavanju. Ako se to dogodi, važno je da djeca vide terapeuta, ili možda terapeuta igara za mlađu djecu, da rade kroz svoje probleme. Vaš liječnik ili bolnički socijalni radnik obično vam može dati imena takvih terapeuta.

Mnogo je podrške dostupne onima koji imaju rak i njihove obitelji. Ponekad, traženje pomoći je najveći korak. Može također imati najznačajniji utjecaj na način na koji se vaša obitelj bavi situacijom.

Kada roditelj ima raka debelog crijeva
Kategorija Medicinskih Problema: Bolesti