Hoće li želučani premošćivanje učiniti mojim kolitisom još gore?

Zdravlje I Medicina Video: Gersonova terapija HR (Srpanj 2019).

Anonim

U 2004. godini dijagnosticiran sam od ulceroznog kolitisa. Uvijek sam imao prekomjernu tjelesnu masu, ali sa steroidnim tretmanom kolitisa i debljanjem nakon trudnoće, imam baloniranu od 320 kilograma. Gledam želučani zaobići, ali pitam se kako bi želudac zaobići moj kolitis? Hoće li moje simptome pogoršati? Sve informacije bi bile jako cijenjene. Hvala vam.

utječe samo na debelo crijevo, dok želučani zaobljenje uključuje želučane i sitne crijeva. Tipična želučana obilaznica uključuje zatvaranje gornjeg dijela vašeg želuca kako bi se stvorila mala vrećica, a zatim preusmjeravajući gornji dio tankog crijeva za spajanje na vrećicu. To dramatično smanjuje količinu hrane koju vaš želudac može držati (do oko unca). Tako teoretski, bolesnici s ulcerativnim kolitisom mogu imati bariatricki zahvat.

Međutim, bilo bi razumno razmotriti alternativne oblike gubitka tjelesne težine, poput i, budući da će neki pacijenti s ulcerativnim kolitisom trebati kirurški za njihovu bolest i da će prethodni veliki operacijski zahvat olakšati i komplicirati operaciju ulceroznog kolitisa.

Hoće li želučani premošćivanje učiniti mojim kolitisom još gore?
Kategorija Medicinskih Problema: Savjet