Tamiflu ne može raditi, tvrde stručnjaci

Zdravlje I Medicina Video: Ben Goldacre: Battling Bad Science (Srpanj 2019).

Anonim

Vodeći britanski medicinski časopis tvrdi da proizvođač lijekova Roche nije pokazao dokaze da široko primijenjena droga zapravo može zaustaviti prehladu.

UTORAK, 13. studenog 2012. - Nema dokaza da lijek Tamiflu zapravo može zaustaviti gripe, tvrde stručnjaci iz British Medical Journal i Cochrane Collaboration. Kao dio svoje otvorene kampanje podataka, BMJ želi proizvođača lijekova Roche da pusti neobjavljene izvještaje o kliničkim ispitivanjima na Tamiflu.

Za razliku, Tamiflu (oseltamivir) je antivirusni lijek koji biste mogli poduzeti ako ste dobili gripa. To je jedan od dva FDA-odobrena antivirusna lijekova protiv gripe preporučenih za uporabu u SAD-u od strane američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). Drugi je Relenza (zanamivir). Takvi antivirusni lijekovi za rad gripe najbolje se primjenjuju u roku od 48 sati od pojave gripe, prema CDC-u.

Vlade diljem svijeta su zalihe Tamiflu u slučaju globalne pojave, izvijestili su Associated Press, a korištena je tijekom pandemije svinjske gripe 2009. godine. Prošle godine, Svjetska zdravstvena organizacija uključila je Tamiflu na popis "esencijalnih lijekova", koja dodatno popularizira lijek diljem svijeta.

Godine 2009., BMJ i Cochrane pokrenuli su istragu o Tamiflu, a Roche je obećao objaviti podatke. Dok Roche tvrdi da je objavio više od 3.000 stranica informacije Cochrane grupi i dao pune kliničke podatke zdravstvenim tijelima, Cochrane istraživači kažu da proizvođač lijekova nije objavio sve.

Prošlog je tjedna, u otvorenom pismu Rocheu, vodeći istraživač Peter Cochrane iz Centra Cochrane u Kopenhagenu napisao da europske vlade trebaju tužiti proizvođača lijekova za informacije, postavljajući pitanje zašto vlada troši novac za zalihe Tamiflu kada ne znaju njegove posljedice.

"Predlažem da bojkotiramo Rocheove proizvode sve dok ne objavljuju nedostajuće podatke Tamiflu", napisao je Gotzsche.

Tamiflu argument se pojavio kako je stigla sezona gripe i kao drugi stručnjaci za javno zdravstvo nastavljaju ponovno procjenjivati ​​najbolje načine. Trenutno, u Sjedinjenim Državama, preporuka CDC-a je za sve 6 mjeseci i stariji da dobiju gripu kako bi spriječile pojavu epidemije, te da se Tamiflu ili Relenza propisuju "za svakog pacijenta s potvrdom ili sumnjom na influencu hospitaliziranu; ima tešku, kompliciranu ili progresivnu bolest, ili ima veći rizik za komplikacije gripe. "

Tamiflu ne može raditi, tvrde stručnjaci
Kategorija Medicinskih Problema: Bolesti