Različiti simptomi za djevojčice i žene?

Zdravlje I Medicina Video: Praktična žena - Pravila bon tona (Lipanj 2019).

Anonim

Prije mjesec dana s dijagnozom mi je ADD, nakon što sam konačno pronašao liječnika koji bi me ozbiljno shvatio. Imala sam simptome otkad sam bila djevojčica. Imam 38 godina i uvijek sam bio neorganiziran i zaboravan. Ali liječnici su mi uvijek rekli da je riječ o depresiji ili hormonima. Sada imam lijekove i osjećam se potpuno drugačijom osobom. Mislite li da je ženama teško dobiti dijagnozu? Čini se da većina liječnika misli da se ne možete usredotočiti jer ste "hormonalni" ili jednostavno preplavljeni roditeljstvom.

Iako su tradicionalno žene imale više poteškoća pri dijagnosticiranju ADHD-a, tijekom posljednjih pet godina stope kod žena povećale su se brže nego za bilo koju drugu skupinu. Budući da je stanje prvobitno bilo gotovo isključivo na dječake, najveći dio našeg znanja o tome sve do posljednjih nekoliko godina prvenstveno je usmjeren na dječake. Ponašanje muškaraca korišteno je za formuliranje dijagnostičkog opisa ADHD-a.

Ideja da ADHD ima različite simptome kod muškaraca i žena također je stekao široku popularnost. Neki podaci sugeriraju da djevojke i žene s ADHD-om mogu biti pogrešno dijagnosticirane jer ne pokazuju toliko agresivnost i poremećaj ponašanja kao muškarci s ADHD-om, ali druge razlike u poremećajima između spolova samo su nagađanja.

Za sada, nema dovoljno dokaza da je ADHD spolno specifičan poremećaj ili čak da ženke s ADHD-om pokazuju različite simptome jezgre. Mužjaci i ženke koji traže medicinsku skrb za ADHD slični su u nastanku i prirodi njihovih simptoma, ali mogu imati različite uzorke oštećenja ili suživotnih stanja. Tako ženke nemaju posebnu vrstu ADHD-a. Budući da znanstvenici proširuju svoje teorije i prikupljaju dodatne podatke, u djevojčicama i ženama dobit ćemo bolje razumijevanje ADHD-a.

Različiti simptomi za djevojčice i žene?
Kategorija Medicinskih Problema: Savjet