Više američkih djece dijagnosticiranih s ADHD-om

Zdravlje I Medicina Video: How to escape education's death valley | Sir Ken Robinson (Srpanj 2019).

Anonim

Pronalaženje iz velike studije može biti posljedica bolje svijesti, kažu stručnjaci.

PONEDJELJAK, 21. siječnja 2013. (DoctorsAsk News) - Sve više i više djece u SAD-u dijagnosticira poremećaj pažnje / hiperaktivnosti, navodi se u novoj studiji.

Točno zašto se te stope uspon nisu jasne. No, povećana svjesnost o vjerojatno je čimbenik koji pridonosi razvoju studije.

Prema novim otkrićima, stopa djece s dijagnozom ADHD-a skočila je za oko 24 posto u razdoblju od 2001. do 2010. To povećanje bilo je najizraženije kod bijele djece, a tijekom iste vremenski okvir.

Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti procjenjuju da između 4 i 12 posto djece školske dobi imaju ADHD. Simptomi uključuju poteškoće s fokusiranjem, impulzivna ponašanja i hiperaktivnost. uključuju lijekove i modifikacije ponašanja.

Za istraživanje, istraživači iz Kaiser Permanente Southern California Medical Group minirali su elektronsku zdravstvenu evidenciju od gotovo 850.000 djece u dobi od 5 do 11 godina između 2001 i 2010. Od ove djece, malo manje od 5 posto imalo je. Bijela i crna djeca imali su veću vjerojatnost da im se ADHD dijagnosticira nego Hispanics i djeca Asian / Pacific Islander.

Naime, 5.6 posto bijelih djece u studiji imalo je dijagnozu ADHD-a u 2010., u usporedbi sa 4, 1 posto crnaca, 2, 5 posto Hispanica i 1, 2 posto azijskih / pacifičkih otoka. Dječaci su imali tri puta veću vjerojatnost da im se ADHD dijagnosticira od djevojčica, otkrila je studija.

Rezultati su objavljeni 21. siječnja u časopisu JAMA Pediatrics.

Autor studije dr. Darios Getahun, iz Kaiserskog odjela za istraživanje i procjenu, rekao je da ovaj porast trendova ADHD dijagnoze može biti posljedica veće svijesti među liječnicima i povećane upotrebe alata za screening, ali također može značiti da ADHD postaje sve češći. "Trend je porastao, ali razlog za to je samo nagađanja i najvjerojatnije rezultat povećane svijesti", kazao je.

Napominjemo da je među djecom koja su crna, ali ne i na drugim skupinama.

"Ako roditelji primijetiti promjene u djetetovoj školskoj izvedbi i društvenoj interakciji koja se traži, trebaju se posavjetovati s liječnikom i vidjeti dostupne ADHD screening usluge", rekao je. "Ranija dijagnoza i liječenje ADHD-a dovodi do boljeg ishoda za ovu djecu."

Dr. Roberto Tuchman, direktor programa autizma i neuroznanosti u Dječjoj bolnici Miami u Floridi, složio se da je svijest ojačana.

"Povećanje ADHD-a tijekom vremena je vjerojatno zbog povećanog prepoznavanja poremećaja", rekao je Tuchman. Kako svjesnost raste, određene rasne i etničke skupine koje su prethodno pale pod radarom počinju se dijagnosticirati, rekao je.

"Kako smo dobili više sofisticirane u našoj sposobnosti da prepoznaju simptome i ponašanja koja čine ADHD, počinjemo identificirati više ljudi s njim", rekao je.

Ipak, unatoč porastu stope dijagnoze, ADHD ostaje nedovoljno dijagnosticiran u nekim populacijama, posebice siromašnim i manjinskim skupinama. Možda je previše dijagnosticiran u drugima, međutim, rekao je Tuchman.

"Vidimo povlaštenu djecu koja su u vrlo konkurentnim školama i postoji ogroman pritisak za bolje rezultate, a to može dovesti do dijagnoze ADHD-a", rekao je.

Nova studija podupire ovu točku. Obitelji s višim prihodima imali su veću vjerojatnost da imaju ADHD dijagnoze nego siromašnije obitelji, otkrili su istraživači.

Više američkih djece dijagnosticiranih s ADHD-om
Kategorija Medicinskih Problema: Savjet