7 jednostavnih promjena koje mogu pomoći RLS-u

Zdravlje I Medicina Video: DIY Morning Routine - 25 Life HACKS to Get Ready Fast for BACK TO SCHOOL! (Srpanj 2019).

Anonim
 • Simptomi mogu biti teški za druge da shvate, a ponekad čak i teže za nekoga s RLS-om za upravljanje. To može dovesti do nesvakidašnje noći i osjećaja bespomoćnosti. No, uzmite srce: Postoji niz malih, svakodnevnih promjena načina života koje možete napraviti kako biste pronašli poteškoće s sindromom nemirnih nogu. "Dobra prehrana, redovita vježba i izbjegavanje alkohola, nikotina i kofeina mogu biti korisni", kaže Cynthia Comella, profesorica neurologije na Medicinskom centru Sveučilišta Rush u Chicagu. Iako trenutno ne postoje znanstvene studije o zdravim praksama za RLS, Comella kaže kako ove promjene u životnom stilu mogu poboljšati kardiovaskularnu kondiciju, imunitet i spoznaju; smanjiti depresiju i anksioznost; i pomoći vam da bolje spavate. Saznajte korake koje možete započeti danas.

 • Izreži kofein

  Kofein je disruptor, tako da logično može pridonijeti simptomima sindroma simptoma nemira ili spriječiti da dobijete RLS reljef. "Kava, čaj, čokolada, kafeinirane gazirane tekućine, pa čak i lijekovi bez recepta mogu sadržavati kofein", kaže Majid Malik, psihijatar i medicinski direktor Centra za poremećaje spavanja u Elkhart General Hospital u Indiani. "Pokušajte smanjiti potrošnju hrane i lijekova koji sadrže kofein jer mogu pogoršati simptome RLS-a." Većina energetskih napitaka također ima neki oblik stimulansa, kao i kofein koji može pogoršati stanje.

 • Prolazite na alkohol

  Moglo bi se činiti kao da je nekoliko pića moglo biti lako nemirno noge sindrom lijek. No, većina stručnjaka to obeshrabruje, smatrajući ga nezdravim načinom pronalaženja olakšanja RLS-a. "Alkohol može ometati, a česti buđenja u kasnijoj polovici noći mogu pogoršati RLS", kaže dr. Malik. Kao dio zdravog načina života, stručnjaci preporučuju piti samo umjereno, što znači da dva mužjaca dnevno piće ili manje, a jedan ili manje pića dnevno za žene, po mogućnosti s hranom. Ako i dalje želite nešto popiti da se opustite noću, pokušajte umjesto nje biljni čaj.

 • Praćenje lijekova

  Brojne uobičajene lijekove mogu zapravo pogoršati simptome sindroma nemirnih nogu. "Neki lijekovi bez recepta, kao što su neki hladno lijekovi i lijekovi protiv alergija, sadrže blage stimulante koje mogu dovesti do nervoznih nogu", kaže Malik. "Pitajte svog ljekarnika ako neki lijek koji uzimate sadrži stimulans." Budući da mnogi lijekovi na recept mogu ili izazvati ili pogoršati simptome RLS, predlaže zatražiti od svog liječnika pregled svih vaših recepta. Prekidač lijekova može vam donijeti nemirni sindrom koji vam je potreban.

 • Pogledajte o dopunama

  U nekim slučajevima, prehrambene nedostatak može biti u korijenu simptoma sindroma vašeg nemirnih nogu. Ako je to slučaj, prepoznavanje takvog nedostatka uz pomoć svog liječnika i uzimanje dodataka za njegovo ispravljanje, može biti dobra RLS strategija. "Postoje neki pokazatelji da nedostatak željeza, folata ili magnezija može pridonijeti RLS-u", kaže Malik. "Vaš će liječnik možda htjeti provjeriti razinu željeza i propisati dopunu ako su preniski."

 • Jedite zdravu prehranu

  Sveobuhvatna zdrava prehrana je dobra ideja za sve, a to bi samo moglo olakšati vaše simptoma, previše. "Jedući široku paletu hrane bogate hranjivim tvarima, možete dobiti vitamine i minerale koji vam trebaju", kaže Malik. Dodaje da dobro zaobljena dijeta mora sadržavati puno voća i povrća i cjelovitih žitarica, kao i mršavih jela kako bi se osiguralo adekvatan unos željeza. Nastojte za razne zdrave hrane kako biste dobili mnogo različitih hranjivih sastojaka.

 • Dobiti dovoljno vježbe

  Ako se borite s simptomima sindroma sindroma nemirnih nogu, možda mislite da bi aktivnošću moglo pogoršati vaše stanje, tako da možete izbjegavati vježbu. No, dugoročno, redovita tjelovježba dovodi do više stane, zdravo tijelo, što može dovesti do relaksacije sindroma nemirnih nogu. "Pretjerana tjelovježba može pogoršati simptome RLS, ali redovita, može pomoći", kaže Malik. "Dobra je ideja" protezanje teleta, laktova i mišića na leđima prije spavanja. "

 • Postavite raspoloženje za spavanje

  "Uđite u redovnu rutinu kako biste se smjestili i pripremili za vrijeme spavanja", kaže Malik. "Odlazak u krevet otprilike u isto vrijeme svake večeri i omogućavanje cijelog noćnog sna može vam pomoći da izbjegnete umor koji bi mogao pridonijeti čimbeniku sindroma nemirnih nogu." Budući da svaka tehnika može imati različite rezultate za različite ljude, on predlaže da pokušate pronaći više od jedne strategije kako biste pronašli ono što vam najbolje odgovara kao. Malikovi prijedlozi uključuju uzimanje topla kupka ili nekoliko masaža prije spavanja radi opuštanja mišića nogu ili kratko vrijeme stavljanja grijaćeg jastuka ili vrućeg pakiranja na noge kako bi se ublažili simptomi sindroma nemirnih nogu. A ako toplina ne pomaže, omotajte hladan ručnik preko nogu ili umočite noge u hladnu vodu.

7 jednostavnih promjena koje mogu pomoći RLS-u
Kategorija Medicinskih Problema: Simptomi