Sredstvo za zaštitu od sunca navodno postavlja ljudsku kožu na vatru

Zdravlje I Medicina Video: The Anatomy of a Great Deception: Global Master Edition (Srpanj 2019).

Anonim

Koža Massachusetts-a zapaljuje nakon što je nanosio zaštitu od sunca.

UTORAK, 5. lipnja 2012. - Za zaštitu od namijenjen je za sprečavanje. Ali čovjek iz Massachusettsa kaže kako mu je krema za sunčanje mogla uzrokovati opekline u drugom stupnju.

Brett Sigworth iz Stowa, Mass., Kaže da nakon primjene sunčane naočale za sprejanje, okrenuo se prema roštilju kada je plamen prolazio iz ugljena na ruku do grudi, vrata, lica i leđa.

"Sprejio sam se na sunčani sustav za prskanje, a zatim sam ga nekoliko trenutaka protrljao. Otišao sam do svojeg roštilja, uzeo jednog od držača kako bi pomaknuo neke od ugljenih briketa, i odjednom, samo je otišao gore moju ruku ", izjavio je Sigworth za WBZ-TV u CBS Newsu u Bostonu. "Otišao sam u potpunu paniku i vrištala, nikad nisam nikada doživjela bol u životu."

Sigworthovi prijatelji i djevojka pomogli su ispustiti vatru. Njegova prsa, i leđa - područja na kojima je nanosila zaštitu od sunca - dobivale su opekline u drugom stupnju.

"Zapaljivo, nemojte koristiti u blizini topline, plamena ili dok gori", pročitajte naljepnicu s oznakom upozorenja na prozirnom krevetu Banana. Bočica ne navodi rizike nakon primjene.

Sigworth je rekao da ne zna kako će krema za sunčanje ostati zapaljiva nakon što mu bude na koži.

"Bili smo zabrinuti da čujemo o Brettovom iskustvu", rekla je tvrtka u priopćenju WBZ-u. "Na Banana Boat, mi uzimamo ova pitanja vrlo ozbiljno i započeti brzu istragu kao i mi i dalje nastojimo isporučiti proizvode najviše kvalitete našim potrošačima."

Dan Dillard, predsjednik Uprave Burn Prevention Network, izjavio je za Good Morning America da smatra da krema za sunčanje možda nije potpuno apsorbirana u Sigworthovu kožu, a aerosolni raspršivači možda su se zadržali u zraku.

"Kad se približio plamenu, drveni ugljen jednostavno je uhvatio paru i slijedio je paru u kojoj je najveći dio tvari, što je na njegovu tijelu", rekao je Dillard.

Inspektor Quvondo Johnson iz vatrogasnog odjela u Los Angelesu izjavio je za CBS Los Angeles da je njegov odjel primio pritužbe zbog sličnih incidenata jer aerosoli sadrže zapaljive plinove.

Sada, gotovo dva tjedna nakon incidenta, Sigworthova koža još uvijek ozdravlja. Sigworth je rekao Good Morning America da ne namjerava tužiti, ali želi riješiti riječ kako bi spriječio slične hospitalizacije. "Bilo je tako zastrašujuće, i jednostavno ne bih htio vidjeti da se to dogodi bilo kome drugom", rekao je jutros.

Foto: Jason E. Miczek / AP Slike

Sredstvo za zaštitu od sunca navodno postavlja ljudsku kožu na vatru
Kategorija Medicinskih Problema: Bolesti