Gledanje mog mlađeg sina za znakove shizofrenije

Zdravlje I Medicina Video: SCP-993 "Bobble the Clown" and "Bobble Returns" | Object Class: Safe | SCP Tale / cognitohazard scp (Lipanj 2019).

Anonim

Koliko je rano moguće testirati dijete za shizofreniju? Moj sin je samo dijete, ali već sam zabrinuta zbog njega jer sam imao 12 godina shizofreniju. Hoće li se pojaviti na testu?

Trenutačno ne postoje prihvaćeni, valjani testovi za koji se mogu dati dječaku kako bi se utvrdio njegov rizik za razvoj shizofrenije. Dijagnoza se provodi samo kada se razlike u bolesničkom stanju razvijaju.

Nekoliko je obećavajućih metoda za testiranje dijagnostičkog rizika, a vjerujem da je vjerojatno da će test s utvrđenom valjanosti postati dostupan prije nego što vaš sin dosegne razdoblje najvećeg rizika za simptome shizofrenije. Za muškarce, tipično doba nastupa od 16 do 20. Za žene je 20 do 30 godina.

U međuvremenu, ako pokazuje bilo kakvo trajno smanjenje funkcije u školi ili kod kuće, bilo kakvo povlačenje iz društvene interakcije ili bilo koje čudno ponašanje, trebali biste potražiti psihijatrijsku pomoć. Ako razvije shizofreniju, njegova dugoročna prognoza je bolja ako se započne prije.

Gledanje mog mlađeg sina za znakove shizofrenije
Kategorija Medicinskih Problema: Savjet