Sigurne aktivnosti za hladne i gripe

Zdravlje I Medicina Video: Michelle Obama: White House Hangout on Healthy Families with Kelly Ripa (2013) (Veljača 2019).

Anonim
 • Kada ograničiti kontakt s drugima

  Tvoj nos je zagušljiv. Kašljaš, kihanje, bolan i iscrpljen. Bez obzira na to je li, ne biste trebali samo držati pričvršćenje naoružani samo kutijom tkiva. Vaše tijelo treba malo TLC, a to uključuje rezanje natrag na mnoge od vaših uobičajenih aktivnosti. "Akutne bolesti kao što je gripa ili prehlada mogu vam umoriti i, ako se ne liječe ispravno, mogu ponekad dovesti do komplikacija", kaže Aaron Clark, DO, liječnik obiteljske medicine u Medicinskom centru Ohio State University Wexner. Da biste smanjili taj rizik, odmarajte, obilujte tekućine i hranjive tvari i smanjite šanse širenja bolesti drugima s tim zamišljenim koracima.

 • Skip raditi s gripe

  Hladnoća ili virus gripe može uzrokovati slabost, umor i razinu energije, kaže Luke F. Chen, MBBS, MPH, docent medicine i medicinski direktor programa Duke za sprečavanje infekcije i zdravstvenu epidemiologiju na Medicinskom centru Duke University u Durhamu, NC "Mnoge respiratorne virusne infekcije mogu biti povezane s bolovima mišića, što dodatno ", objašnjava dr. Chen. "Kada se bolje, tijelo će vam početi govoriti kada je u redu da vježbaš." Zelena svjetla uključuju šiljak u vašoj energetskoj razini i apetita.

 • Nema piti s gripe

  Lijekovi alkohola i prekomjerne prehlade i ne dobro se miješaju, kaže dr. Clark. Štoviše, alkohol se dehidrira i trebate se usredotočiti na hidrataciju kad ste bolesni, kaže William Schaffner, profesor medicine i predsjednik Odjela za preventivnu medicinu u podjeli zaraznih bolesti na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Vanderbilt u Nashvilleu. poput vode i sok, sugerira dr. Schaffner.

 • Dobro hranite svoje tijelo

  Kada se ne osjećate dobro, vjerojatno nećete imati velik apetit. Ali kada možete jesti, isprobajte male, lagane, hranjive obroke koji će vam pomoći da se oporavite od prehlade ili gripe. "Smetnje velikih obroka i nezdrava hrana mogu pogoršati vaše prehlade i ", kaže Chen, ističući da prejedanje može izazvati probavne smetnje i pogoršati mučninu. "Usredotočite se na zdravu hranu kao što su voće i povrće, koje sadrže vitamine i minerale koje vašeg tijela ", savjetuje Clark.

 • Hole Up Home

  Svijet ne prestaje kad ste bolesni, ali je mudro staviti poslove i izlete izvan kuće na čekanju kad vas prehlada ili gripa spusti. To uključuje shopping putovanja, službe štovanja i posjete s prijateljima, sve kako bi se smanjila širenje bolesti u vašoj zajednici. "Ako imate groznicu, kašalj ili kihanje, ostanite kod kuće", kaže Schaffner. I "ako kašaljite ili kihanje, ne zaboravite koristiti: savijte glavu i kašljajte ili kihajte u krivnju vašeg lakta". Ako je moguće, odmaknite se od drugih prije kašljanja ili kihanja, predlaže centre za kontrolu i prevenciju bolesti.

 • Nazovite bolesnika

  Izbjegavajte raditi kada se osjećate bolesnima od prehlade i gripe, osobito ako imate groznicu i ostanite kod kuće sve dok ne budete bez groznice 24 sata. Bliske četvrti na poslu su glavna prilika da se drugima. "Početne faze tih bolesti općenito su kada ste najčešći zarazni", doda Clark, pa počnite ostati kod kuće kada osjetite da simptomi dolaze.

 • Steer Clear od starih i mladih

  Starije i vrlo mala djeca su najosjetljivije na posljedice prehlade i gripe, stoga je najbolje ostati od njih dok se ne oporavite. "Influenza je osobito teška infekcija koja može izazvati potencijalno smrtonosne komplikacije, osobito kod, djece, trudnica i osoba s smanjenom imunološkom funkcijom", kaže Chen. Ako ste roditelj, pozovite na pojačanje kada ste pod vremenom i odložite svoje omiljene kolege i poljubite u prehladu ili prehladu sve dok ne budete bez simptoma, kaže Clark.

 • Bez ljubljenja s gripe

  Ljubljenje i intimnost vjerojatno nisu ono što žudite kad ste umorni, kašljaš i kihanje, ali dok ste simptomatski. "Uzdržite se od ljubljenja jer će virus proći vašim voljenima", kaže Schaffner. "Naša tijela će nas obavijestiti kada se osjećamo bolje i kad budemo spremni nastaviti intimnost ili dijeliti fizičku ljubav", kaže Chen.

 • Ostanite izvan kuhinje

  Bolesna od prehlade ili gripe je dobar izgovor da izađe iz kuharske dužnosti, svakako kada još imate simptome. "Postoji rizik od prijenosa bolesti tijekom pripreme obroka za druge jer se kapljice dišnog sustava mogu pasti na hranu", kaže Chen. Ako morate pripremiti hranu, budite vrlo pažljivi oko i ne zaboravite da, ako kašljaš ili kihanje, odmakni se od hrane i učini to u lakat, kaže Clark.

Sigurne aktivnosti za hladne i gripe
Kategorija Medicinskih Problema: Bolesti