6 Činjenice koje trebate znati prije korištenja Retinola

Zdravlje I Medicina Video: Postanak je stvarna povijest (2017) (Veljača 2019).

Anonim
 • Je li ovaj sastojak bio odgovor na vaše probleme s kožom?

  Bilo da ste upravo počeli razmišljati o ili je vaša kupaonica već puna bora, bez sumnje ste čuli riječ retinola koja se bacila okolo. Retinol koji se dobiva iz vitamina A (koji je neophodan za zdravu kožu) ubrzava promet stanica i proizvodnju kolagena. Dermatolozi vole ovaj sastojak zbog svoje sposobnosti da glatke fine linije i daju kožu mlađem izgledu.

  Ali bore nisu jedino pitanje za koje se može koristiti retinol - može pomoći sa svime od akni do tamnih mrlja do bradavica. Vrhunski dermatolozi objašnjavaju kako dodati retinol u svoju rutinu ljepote za liječenje najvažnijih problema s kožom.

 • Retinoidi vs retinoli

  Retinoid je receptni oblik Aktuelni retinoidi poput (Retin-A i Renova) rade kao nadražujući, što rezultira bržim prometom stanica kože. "Retinoidi mogu raditi na fine linije i bore jer stimuliraju kolagen", objašnjava Joshua Zeichner, dermatolog i direktor kozmetičkih i kliničkih istraživanja u dermatologiji na bolnici Mount Sinai u New Yorku.

  Ljekoviti oblik vitamina A, poznat kao retinol, dostupan je u kremama i gelovima, poput RoC Retinol osjetljive noćne kreme koja je formulirana za osjetljivu kožu i onih koji prije nisu koristili retinol. Međutim, retinol nije tako učinkovit kao recept retinoidi jer je manje moćan oblik vitamina A.

 • Izbjegavajte iritaciju

  Retinoidi mogu biti iritantni, pogotovo kada ih prvi dodate u rutinu njege kože. Dakle, možda biste trebali početi s da biste izgradili svoju toleranciju. Dr. Francesca Fusco, dermatologinja i pomoćnica kliničkog profesora dermatologije na Medicinskom fakultetu u Mount Sinai u New Yorku, voli Vichy LiftActiv Retinol HA koncentrat, lagani serum koji također sadrži hijaluronsku kiselinu koja kože.

  Bilo da koristite recept retinoid ili blaži retinol proizvod, slijedite ove korake: Nanesite jednom dnevno - navečer, 10 minuta nakon nježno čišćenja lica, savjetuje Fusco. "Retinoidi se trebaju primjenjivati ​​noću, jer će koža nakon toga biti osjetljiva na sunčevu svjetlost", objašnjava ona. "Ako ćete biti na sunčanom odmoru ili na plaži, najbolje je da ga ne koristite za to vrijeme."

  Ako vaša koža postane suha ili prljava, smanjite svaku drugu noć, primijenite manje, i koristite oko pola sata nakon primjene. Ali, "Ako koža postane crvena, natečena ili bolna, prekidajte upotrebu", kaže Fusco.

 • Beat tvrdoglav Acne breakouts

  "Retinoidi su izvrsni za blackheads, whiteheads i crvene bumps - ali ne uvijek korisne za duboke podzemne ciste", kaže Fusco. Topikalni retinoidi poput Retin-A-a blokiraju nakupljanje ulja koja začepljuju pore, objašnjava Zeichner. Ako je vaš acne vrlo blaga, nježnija retinola, poput SkinCeuticals Retinol 1.0, može biti sve što vam treba da vam pomogne u kontroli proizvodnje ulja kože.

  Kada je riječ o teškim acne, oralni recept retinoid može pomoći u čišćenju kože. "Oralni lijek [koji se prodaje kao Accutane] može se koristiti za tešku, nodularnu aknu koja nije odgovorila na drugi tretman", kaže Zeichner. Međutim, on primjećuje da može uzrokovati oštećenja rađanja, stoga ga treba koristiti s pažnjom kod žena koje rađaju dijete.

 • Izbacivanje dobnih mjesta

  Osim usavršavanja finih linija i kontrole akni, retinol ili retinoid također može pomoći u liječenju. Također poznate kao točke jetre, ove ravne, smeđe mrlje koje se pojavljuju na licu i rukama uzrokovane su godinama izloženosti suncu. Najčešća opcija liječenja za smanjenje dobnih točaka je hidrokinon, što usporava stvaranje smeđeg pigmenta u koži. I najbolji način za sprečavanje stvaranja novih dobnih točaka je svakodnevno nositi od.

 • Oslobodite se bradavica koje se teško liječe

  Bradavice, rast kože uzrokovane ljudskim papiloma virusom, poznato je teško liječiti. "Retinoidi se mogu koristiti za poticanje imunološkog sustava u borbi protiv virusa koji ih uzrokuje", kaže Zeichner. Acitretin, oralni retinoid, može se propisati za teško liječene bradavice, dok je nekoliko studija, uključujući istraživanje iz 2004. godine u New England Journal of Medicine, također pokazalo da su tematska retinoida učinkovita.

 • Kontrola psorijate s psorijazom

  Retinoidi normaliziraju rast kože i smanjuju upalu, što im omogućuje mogućnost liječenja za neke osobe s, što je definirano upalom i prekomjerno proizvodnjom stanica kože koje čine debele plakove. "U nekim slučajevima, retinoidi pomažu, ali to se mora raspraviti s liječnikom", kaže Fusco. Acetretin je osobito koristan za psorijazu ruku i nogu, kaže Zeichner.

6 Činjenice koje trebate znati prije korištenja Retinola
Kategorija Medicinskih Problema: Dijagnostika