Saznajte kako jesti čisto u 7 jednostavnih koraka

Zdravlje I Medicina Video: Nije skupa, možete je sami napraviti: Ona tečnost uklanja plak sa zuba za samo 2 minuta (Veljača 2019).

Anonim
 • Ditch the diets, napraviti promjenu načina života

  Smetnje "čiste" brzo su postale zviždaljka među, zdravstvenim orašastim plodovima i onima koji pokušavaju smanjiti kilograme. Ali što točno znači čista hrana znači - i ako želite slijediti plan prehrane, gdje je najbolje mjesto za početak? "Čisto jelo je način života koji uključuje konzumiranje prave hrane u ili što je moguće bliže svom prirodnom stanju", kaže Candice Kumai, profesionalno osposobljeni kuhar i autor Clean Green Eats. "Riječ je o jedenju hraniti i očistiti tijelo i um, educirati se o tome gdje dolazi hrana i kupovati ili uzgajati hranu koja je hranjiva, neprerađena i održiva". Dok odustati od omiljenih prerađenih zalogaja, bombona i pića može biti prilagodba, Kumai potiče ljude da se obvezuju da će jesti najmanje tri tjedna kako bi osjetili i vidjeli razliku. Evo kako započeti.

 • Jedite prave hrane

  Temelj čiste prehrane jest jesti cjelovitu, pravu hranu - što znači izbjegavanje prerađenih sastojaka. "Pročitajte naljepnice kada kupujete i uvijek stavljate frižider sa zdrave i stvarne, cjelovite hrane", kaže Kumai. "Sve što je s tla sigurno je. Jedite samo ono što vam daje!" Ona prepoznaje da odustajanje od procesirane hrane može biti izazov, pogotovo ako ste netko tko se bori s cravings. "Recite da jedete puno pita chips i diet koksa - da ćete ih propustiti. Ali, trebali biste znati da su formirani u laboratoriju s ciljem da se stvarno uživate u ukusu i da se vratite za više. "

  Iako će trebati snage volje za ukrcaj prerađene hrane, Kumai naglašava kako su poboljšanja u tome kako izgledate i osjećate dobro isplati. Ako ste napuhani, nervozni, umorni ili pate od akni kao što je Kumai prije nego što je usvojila čisti način života, jelo čisto svibanj biti resetirati svoje potrebe tijela. Kako bi olakšala prijelaz, predlaže izradu vlastite domaće poslastice poput, pečene robe i zalogaje poput. Ali nemojte pretjerivati ​​s prirodnim zaslađivačima - čak i trebaju se konzumirati umjereno.

 • Smanji se na šećer

  Još jedna stavka da ostavite svoj popis trgovine? Šećer. "Osjećat ćete se mnogo bolje bez šećera, koji promiče upalu u tijelu", kaže Kumai. "Ali nećete znati razliku dok ne odstraniš." Kumai sugerira upotrebu smoothija kako bi se olakšala cravings tijekom prijelaza. " su vrata za čišćenje jela i izvrsno se vraćaju na nepce. Vaš će se nepce početi mijenjati i više nećete htjeti obrađenu hranu", kaže Kumai. " će vam pomoći da se napuni i zamijenite slatkišima kada imate." Ona također predlaže održavanje zamrznute borovnice i grožđa na ruci kako bi namjestili kada je potreba za nečim slatkim hitovima.

 • Sneak u Zelenima

  Ugrađivanje više u vašu prehranu ključno je za dobivanje više hranjivih tvari, vlakana i vode u vaše tijelo. Ako niste veliki obožavatelj okusa ili teksture, šunjati zelje u vaše recepte je sjajan način za povećanje prehrambene vrijednosti, a još uvijek stvaranje jela koja su zadovoljavajući i ukusna. Pokušajte pomiješati zelje poput špinata i kelja u smoothies i, stvarajući pesto, skrivajući ih u guacamoli (), ili stvaranje zrna zrna s sirovom ili kuhanom lisnatom zelenila.

 • Uvijek vodu pri ruci

  Mnogo puta to nije ono što je na vašem tanjuru, ali ono što je u vašoj šalici koja sabotira zdravu prehranu. "Preskoči sve sokove, sokove, frappes, slurpees, i milkshakes!" kaže Kumai. "Ja nosim zidarsku posudu s organskim limunima sa mnom gdje god idem kako bih se osiguralo da." Nije obožavatelj vode? Kumai potiče ljude da napajaju vodu da zadovolje potrebe za, bez prevelikog šećera ili kalorija. Jednostavno spojite vode i okusne sastojke kao što su voće i bilje u zdjelice ili veliki bacač i pustite ih da ulijevaju preko noći. Neke Kumajove omiljene smjese uključuju bosiljku od ananasa, ružmarinku kupu, metvicu od krastavaca i limun kokosove hrane.

 • Budite pametni o tome gdje kupiti hranu

  Gdje vam je trgovina važan je pokazatelj onoga što će završiti u vašoj košarici. "Vaš dolar je vaš glas", kaže Kumai. Dakle, zašto biste trebali glasovati? "Ukoliko na vašem području nema mjesta, prijavite se za CSA i isporučite svježe voće i povrće u vašu četvrt. Možete pronaći jedan u svom području na localharvest.org, " ona kaže. Kad ste na putu i ne možete kupiti i kuhati vlastitu hranu od nule, priprema je ključna. "Uvijek s maticama u zdjelu - pistacije, bademi, ljekovito bilje - i jabuke i agrumi, tako da ne moram jesti u fast foodu ili restoranima", kaže Kumai. "Ako sam još uvijek gladna, prestat ću u i popiti sok ili glatke kave - samo se pitajte od njih da izvuče zaslađivač!"

 • Upoznajte svoj Spice Rack

  "Vi kontrolirate svoje zdravlje kada kuhate za sebe!" kaže Kumai. Kad pripremaš svoje vlastito čisto jelo kod kuće, i bilje su tvoji prijatelji. Ne samo da začini začini okus cijele hrane, već dodaju i ton hranjivih tvari za poboljšanje zdravlja. "Pokušajte kuhati začinima, vidjet ćete puno prednosti!" kaže Kumai. " je dobar za vaš metabolizam, a ujutro pijem kurkumski čaj kako bih pojačao moj fokus. Također volim dodati cimet u čaj kao prirodan, suptilan zaslađivač". Neke od njezinih ostalih favorita uključuju đumbir kako bi ublažio trbuh, češnjak u prahu zbog protuupalnih svojstava, a lavanda je dodana čaju za opuštajući, biljni gutljaj.

 • Bez dijeta dopušteno

  "Čista jela nije, to je način života. Nema teških i brzih pravila", kaže Kumai. To je glazba za uši mnogih ljudi koji su se našli u cikličkom uzorku yo-yo dijeta. "S čistom prehranom, napokon si se oslobodio pravila, ograničenja, dijeta, gubitka težine i konfuzije", kaže Kumai. "Čisto jelo je jasno, jednostavno i lako se može pratiti. Ako napravite promjene, osjetit ćete i vidjeti razliku."

Saznajte kako jesti čisto u 7 jednostavnih koraka
Kategorija Medicinskih Problema: Ishrana