6 prehrambenih prehrambenih stručnjaka neće jesti

Zdravlje I Medicina Video: BAKA SMRŠALA 31,5 KG: Nije vežbala nijedan sekund, jela je samo ovo i NIJEDNOM nije varala! (Srpanj 2019).

Anonim

Ti vrhunski stručnjaci za ishranu izbjegavaju ove namirnice - možda biste i vi trebali.

Spusti krafnu: Trans-masne hrane poput krafne mogu povećati rizik od bolesti srca.

ZDRAVI SAVJETI I TRICKS

  • Čuvajte - samo zato što su namirnice (kao što su pečeni čipovi ili paketi od 100 kalorija) imaju neke zdrave osobine ne znači da su vam dobri.
  • Provjerite informacije o masama - tvrtke smiju okrugli trans masnoće do nula grama ako proizvod ima manje od 0, 5 grama po poslu.
  • - razrijedite hranu miješanjem pola loših stvari polovicom dobrih stvari.

Većina nas je upoznata s tipičnom bezobličnom hranom kao što je šećerna soda ili bilo što duboko pržena, ali jeste li se ikad zapitali što stručnjaci izbjegavaju? Nutricionistička pitanja Ask's prehrane mavens jelo na hranu koju oni neće jesti, i podijeliti savjete za izradu zdravije swap.

1. Vrući psi, slanina i kobasice. Bonnie Taub-Dix, MA, RDN, CDN, The i pisac Read It Before You eat, rekli su da nikada neće jesti ove prerađene meso, i iz dobrog razloga: Dijeta koja sadrži visoko od raka ili kardiovaskularnih bolesti, prema najnovijim istraživanjima.

Obrađeni mesni proizvodi, poput peperonija, vrućih pasa, kobasica, slanine i jela, najbolje su lijevo za posebne ili rijetke prigode, kao što su izlet na ballpark ili obiteljski događaj. Ako vruće pile i kobasice od govedine ili svinjetine jesu čepovi u vašoj prehrani, Taub-Dix predlaže pileće pse ili kobasice kao zdravije oklade. No, budite oprezni u hrani hrane kao što je pileća kobasica, rekla je. Samo zato što namirnice imaju neke zdrave osobine - kao što su pečeni čipovi ili paketi od 100 kalorija - ne znači da su vam zaista dobri.

Kao i kod svake prerađene hrane, pazite na sadržaj natrija. Dijetetski smjernice za Amerikance preporučuju ograničavanje natrija na manje od 2.300 mg dnevno - ili 1.500 mg ako ste stariji od 51 godine ili ako ste afroamerički, ili ako imate, dijabetes ili kroničnu bolest bubrega.

Ljubav slanica, ali mrzim zdravstvene posljedice? Koristite začine i začine kao što su paprika i chipotle da biste dodali točeno okus kuhanju, sugerirao je Taub-Dix.

2. Šećer kava kreacije. "Ova lijepa ukusna pića u kafićima mogu imati više od 400 kalorija i 15 žličica šećera …" rekla je Johannah Sakimura, MS, pisac iza kolege.

Za razliku od prirodnih šećera poput onih koji se nalaze u plodovima (fruktoza), dodani šećeri - sirupi ili šećeri dodani u hranu tijekom pripreme - mogu biti štetni za vaše zdravlje. Zapravo, dodani šećer Amerikanci konzumiraju dnevno može više nego udvostručiti rizik od smrti od srčanih bolesti. Američka udruga za srce preporučuje ne više od šest žličica ili 100 kalorija dnevno dodanog šećera za žene, a ne više od devet žličica ili 150 kalorija dnevno za muškarce.

Ako ne možete živjeti bez vašeg omiljenog pića iz kave, Sakimura preporučuje da se manje uživate. "Ako želite neko vrijeme uživati ​​kao desert, to je sasvim u redu … ali svakako ne bi trebalo biti dnevni ili čak tjedni poredak", rekla je.

3. Stick margarini. Sakimura i Taub-Dix su rekli da izbjegavaju, što može povećati rizik od bolesti srca pojačavajući razinu lošeg kolesterola (lipoprotein male gustoće - LDL) i snižavajući razinu dobrog kolesterola (lipoprotein visoke gustoće - HDL).

Sakimura izbjegava margarine od štapića jer se većina još uvijek proizvodi s djelomično hidrogeniranim uljima, što znači da su naprćen transmasnom masnoćom. Američka udruga za srce preporučuje ograničavanje količine trans masti koju jedete na manje od jedan posto dnevnih ukupnih kalorija. Dakle, ako jedete dvije tisuće kalorija dnevno, to je samo 20 kalorija. A budući da se male količine trans masti prirodno pojavljuju u nekim životinjskim proizvodima, poput mesa i mliječnih proizvoda, vjerojatno se susrećete s 20 kalorijskim pragom, a ne dospijevate na tvornički proizvedene trans masti poput onih pronađenih u nekim margarinama.

"Kad sam ponekad napravio pečeno dobro koje zahtijeva čvrstu masnoću, kao što su određeni kolačići ili kolačići, uvijek koristim maslac. Maslac sadrži veliku količinu zasićenih masnoća, ali trans masti su daleko gore za vaše zdravlje", rekla je.

4. Prerađene kolače. Dr. Maureen Namkoong, MS, RD, rekao je da nikada ne jede prerađene kolače kao što su Pop-Tarts, Twinkies, Devil Dogs, HoHos ili Hostess Cupcakes.

"Trajnost mi daje nervozu, previše konzervansa, previše kemikalija, premalo okusa", rekao je Namkoong. Umjesto tih šećernih zalogaja preferira "stvarne" deserte.

Iako je žiri na dugoročnim učincima i rizicima konzervansa u hrani stabilnoj hrani, dobro je pravilo jesti manje pakirane, prerađene hrane i više cjelovitih, svježih namirnica poput voća, povrća, zdravih masti i ulja, i mršavih i riba.

Obratite pozornost na učestalost i količinu kada se upustite u nezdravu hranu.

Cvrkut

5. Konzervirano glazura. Ovo je još jedan prekršitelj trans masti koji Sakimura izbjegava. Kada želi uživati ​​u lijepo ukrašenom desertu, ona zalijeva od nule.

"Nadamo se da će uskoro biti i nećemo morati više brinuti o trans masnim proizvodima", dodao je Sakimura.

Uvijek pročitajte naljepnicu proizvoda za informacije o trans masama. Zašto? Budući da FDA trenutno dopušta tvrtkama da zaokruže trans masnoću do nula grama ako proizvod sadrži manje od 0, 5 grama po obroku.

"Morate ga preokrenuti i pogledati naljepnicu za - to znači trans masnoće", istaknuo je Taub-Dix. Postoji potreba za sličnim proizvodima koji nisu opskrbljeni trans mastima, pa umjesto toga odluče za one, rekla je.

6. Šećerne žitarice. Namkoong je rekla da nikada ne jede šećerne žitarice jer ne ispunjavaju dovoljno i imaju premalo vlakana. "Način na koji ga vidim, kalorije i proračun šećera bolje se troše na ukusan desert koji ću uživati ​​više", rekao je Namkoong.

Šećer žitarice odlazi na krivnju? Smanjite unos šećera s ovim savjetom: "Ako vam se doista sviđa šećerna žitarica, a vi znate da nisu dobri za vas, onda ih umiješajte u posudu s žitaricama koja su vrlo niska u šećeru", preporučio je Taub-Dix, tako da barem dobivate manje šećera po obroku.

Kako promijeniti svoj okus za "loše" hrane

Registrirani dijetetičar ili nutricionist može stvoriti prehranu prilagođenu vašim specifičnim potrebama, ali ako to nije opcija, prilagodite svoj ukus vlastitim razrjeđivanjem omiljene hrane, rekao je Taub-Dix.

Kako razrjeđivati ​​hranu? U osnovi, kao što je napomenuto gore sa šećernim žitaricama, miješajte pola loših stvari polovicom dobrih stvari.

"Ako imate povišeni krvni tlak, a vi znate da su slane matice za vas nemoćne, uzmite nekoliko sočnih matica i pomiješajte u nehrđajućim orasima", preporučio je Taub-Dix.

"Ne radi se samo o hrani, već o tome koliko često imaš i koliko imaš", rekao je Taub-Dix.

6 prehrambenih prehrambenih stručnjaka neće jesti
Kategorija Medicinskih Problema: Ishrana