NBC Andrea Mitchell otkriva dijagnostiku raka dojke na zraku

Zdravlje I Medicina Video: Dragnet: Big Gangster Part 1 / Big Gangster Part 2 / Big Book (Srpanj 2019).

Anonim

Novinarka kaže kako je njezina prognoza "nevjerojatno" i potiče druge da se prikazuju.

7. rujna 2011. - Veterinarski novinarka Andrea Mitchell, glavni dopisnik NBC-a za vanjske poslove, u srijedu je objavila da ima rak dojke.

"Planirao sam prošli tjedan planinariti u Wyomingu, ali sam otkrio da sam sada među jednim u osam žena u ovoj zemlji - nevjerojatno, jedan od osam - koji su imali ", rekla je.

Prema American Cancer Societyu, rak dojke je drugi najčešći rak među ženama u Sjedinjenim Državama. Ovog će godine biti dijagnosticirano oko 230.480 novih slučajeva. Najraniji stadij raka dojke, međutim, ima stopu preživljavanja do 88 posto - i izgledi su bolji tijekom cijelog vremena. Trenutno ima više od 2, 5 milijuna preživjelih diljem zemlje.

Mitchell, 64, nastavio je reći da je raka otkrivena tijekom godišnjeg pregleda samo kratko vrijeme, ali da je dobro i sama sebe smatra sretnom: "Otkrili smo ga u, nije se proširila, a ja već sam se vratio na posao s izvanrednom prognozom. " Nije odredila vrstu raka koju je imala niti kakvu liječnicu je proživjela.

Međutim, ona je potaknula gledatelje da nauče iz svog iskustva: "Za tebe žene vani i ljude koji te vole, pregledavaju stvari." - savjetovala je. "Ova bolest može biti potpuno izlječiva ako ga nađete u pravom trenutku."

Smjernice za screening nedavno su predmet nekih rasprava, no izvješće objavljeno u utorak naglasilo je važnost redovitih pregleda dojki i. Istraživači su pregledali podatke o gotovo šest tisuća žena s karcinomom dojke i utvrdili da su dvije trećine tumora otkrivene mamografijom; preostala trećina otkrivena je putem samoprovjera ili pregleda dojki u liječničkim ordinacijama. Oni koji su pronašli palpation (osjećaj) obično su bili u mlađim ženama i kasnije nego u mamografijama. Nalazi se nadovezuju na kontroverzu koja je započela 2009. godine, kada je američka Task Force za preventivne službe preporučila da žene čekaju pedeset godina prije redovitih mamograma - a tek tada samo jednom svake dvije godine. Prethodne su smjernice ukazale na godišnje mamografije počevši od 40 godina.

Usput, Mitchell, koji je domaćin svoje emisije i pokriva vanjsku politiku, inteligenciju i pitanja nacionalne sigurnosti za NBC News, bio je aktivan pokretač prevencije i istraživanja raka dojke.

"Godinama sam sudjelovao na Susan G. Komen utrci za liječenje i druge događaje u solidarnosti s prijateljima i ostalim preživjelima", rekla je. "Sada je moja veza s tom zajednicom osobna i mnogo dublja."

Mnogi stručnjaci smatraju da rano otkrivanje raka dojke svake godine spašava tisuće života. Zbog toga, American Cancer Society godišnje mamografije za sve žene starije od 40 godina i kliničke preglede dojki najmanje jednom svake tri godine za žene u svojim dvadesetim i tridesetima. Žene također mogu imati koristi od samoprovjera i jednostavno učiti što im grudi izgledaju i osjećaju. Redoviti samopregled može vam učiniti više svjesni bilo kakvih abnormalnih promjena u vašoj dojci, poput grudi ili oteklina, iritacije kože ili dlačica, bradavica ili bradavice koja se okreće prema unutra, crvenilo ili skalina bradavice ili dojke ili ispuštanje osim majčinog mlijeka. Ti simptomi nisu nužno indikativni za rak, ali bi ih ipak trebali provjeriti liječnik.

Ako imate dijagnozu raka, postoji nekoliko. Uobičajene terapije raka dojke u ranoj fazi uključuju kirurško zahvate za uklanjanje tumora (lumpectomija) ili zahvaćene dojke (mastectomy), kao i zračenja, kemoterapije ili hormonske terapije kako bi se uklonile preostale stanice raka i spriječile rast novih. Vaš plan liječenja ovisit će o mnogim čimbenicima, uključujući dob, prognozu i vrstu raka, stoga radite sa svojim liječnikom kako biste shvatili što vam je najbolje.

NBC Andrea Mitchell otkriva dijagnostiku raka dojke na zraku
Kategorija Medicinskih Problema: Bolesti