Preranog menopauze ili amenoreje?

Zdravlje I Medicina Video: NERVOZA VODI U PRERANU SMRT: EVO KOJE BOLESTI STVARA REDOVAN STRES (Lipanj 2019).

Anonim

Bio sam pogrešno dijagnosticiran s preuranjenom menopauza u dobi od 24 godine. Nakon dvije godine hormonske terapije da bi se preokrenula, započeo sam ono što se činilo prirodnim razdobljem. Krvarenje je bilo vrlo teško i trajalo je sedam dana. Je li to normalno nakon dvije godine ničega? Moguće je zatrudnjeti nakon što se doživljava ovako nešto?

Nije normalno doživjeti takav teški i dugotrajan krvarenje nakon što vam je menstruacijski ciklus prestao dvije godine i trebate vidjeti liječnika kako biste saznali što uzrokuje situaciju. Kažete da ste bili "pogrešno dijagnosticirani" s preranom menopauza na 24, što sugerira da ste imali daljnje testove. Doživljavanje preuranjene menopauze u vaših dvadesetih godina je vrlo rijetko, iako može biti uzrokovano nekim koje napadaju jajnike, kao i neke druge medicinske poremećaje.

Umjesto da ima pravu menopauza, to mi zvuči kao da ste možda imali ili privremeno prekid menstrualnog ciklusa. Amenoreja je češća među ženama u vašem dobu i može se izazvati niz uzroka, uključujući ekstremni gubitak težine, naporne vježbe i povećani stres. Plesači i gimnastičari baleta su posebno izloženi riziku za amenoreju, a često se vide i kod mladih žena koje imaju anoreksiju. Neki slučajevi također se mogu pratiti do tumora koji proizvodi prolaktin u hipofiznoj žlijezdi. Međutim, amenoreja obično ne traje duže od šest mjeseci ili godinu dana; dvije godine bez menstrualnog perioda je neuobičajeno.

Bez obzira jeste li imali pravi preuranjenu menopauza ili amenoreju, takva iznenadna krvarenja dvije godine nakon što prestanete imati razdoblja je vrlo neobična. Bilo koje krvarenje nakon menstrualnog razdoblja zaustavlja - bilo da je riječ o pravoj menopauzi ili bilo kojem drugom čimbeniku - moraju biti procijenjeni od strane liječnika. To može biti znak da nešto nije u redu. Glavno je pitanje je li zapravo imate povratak vaše reproduktivne funkcije ili nešto drugo uzrokuje krvarenje, kao što je tumor ili polip u maternici. Nakon što se utvrdi razlog krvarenja, vaš liječnik može naručiti krvne testove i testove stimulacije kako bi otkrio jeste li ponovno stekli sposobnost trudnoće.

Preranog menopauze ili amenoreje?
Kategorija Medicinskih Problema: Savjet