Zašto je hormon zamijenjen za klimakterijumom?

Zdravlje I Medicina Video: SCP-261 Pan-dimensional Vending Machine | Safe | Food / drink scp (Veljača 2019).

Anonim

Sada kada znamo o ozbiljnim rizicima povezanim s hormonskom nadomjesnom terapijom za klimakterijumom, čini mi se da se pitam zašto je ikad bilo odobreno. Imate li kakve misli o tome zašto ti rizici nisu priznati ranije?

Ovo je složeno pitanje o tome koje bi knjige mogle biti i bile su napisane. Nadalje, još uvijek postoje mnoge kontroverze o estrogenu i njegovom riziku, da ne kažemo ništa o činjenici da još uvijek ne znamo.

Izvršni sažetak je ovo: Estrogen je u početku korišten za liječenje simptoma (vruće trepće, na primjer), a to je bilo prije nego što je FDA imala vrlo usku odobrenost. Tada su neke studije ukazale na estrogen da bi se trebalo koristiti u svim ženama kako bi se spriječila bolest srca i osteoporoza. Nacionalni instituti zdravstva financiraju žensku zdravstvenu inicijativu (WHI) kako bi to pokušali dokazati ili opovrgnuti. To je dovelo do spoznaje da su za žene čija je prosječna dob bila 63, Premarin (konjugirani estrogeni) i Provera (medroksiprogesteron) povećali su učestalost srčanih bolesti, moždanog udara i raka dojke. Jasno da Premarin i Provera nisu bili dobri za sve žene. Međutim, rizici su mali, a za neke žene, simptomi menopauze su tako loši da se odlučite za korištenje.

Sada više analiza WHI sugerira rizik od bolesti srca rizik od hormona je drugačiji za žene, ovisno o tome koliko je blizu menopauze hormon terapija je započeo. Nadalje, smatra se da različite vrste i doze hormona mogu imati različite rizike.

Ukratko, estrogenska / hormonska priča slična je epskom filmu, a mi se krećemo od okvira do okvira, ali kraj je daleko. Ako biste željeli pročitati više o hormonskoj terapiji, predlažem vam da pogledate web stranicu Sjevernoameričke udruge klimakterijumom za svoju izjavu o položaju na primjenu estrogena i progestagena u žena u postmenopauzi.

Zašto je hormon zamijenjen za klimakterijumom?
Kategorija Medicinskih Problema: Savjet