Sheryl Crowova prehrana nakon raka

Zdravlje I Medicina Video: PREGUNTAS QUE HE EVADIDO | NO soy CRISTIANA? Fui INFIEL? ROMANCE con V...? | Sheryl Rubio (Srpanj 2019).

Anonim

Prije pet godina dijagnoza raka dojke pjevača i tekstoperača pretvorila je svoj pristup zdravoj prehrani. Evo, pet naviknutih životnih navika, svatko bi trebao ukrasti.

Kada su joj liječnici Sheryl Crow rekli da ima, jedna je riječ preuzela njezine misli: ranjive. Srećom, pet godina nakon minimalno invazivne kirurgije i terapije zračenjem, Crow je još uvijek bez karcinoma.

Dok je dijagnoza raka promijenila život Vrana na mnogim razinama, jedna trajna lekcija koja se nastavlja držati s njom je pojam da hrana ima sposobnost pomoći u liječenju njezinog tijela.

Iako je devetoricu Grammyja nagrađivana umjetnica uvijek bila vitka, uklapa i osjetljiva jedena, Crow nikada prije nije uspostavila vezu da ono što je jela moglo igrati važnu ulogu u njezinu zdravlju i wellnessu. Nakon što ju je njezin onkolog potaknuo da pogleda Rachel Beller, RD, nutricionista koji se specijalizirao za, Crow shvati da ona ne daje hranu zasluženu zaslugu za njegovu sposobnost hranjenja i zaštite njezina tijela.

Dakle, umjesto da se preda strah i bespomoćnosti koja je u početku osjetila kad je dijagnosticirana, Crow je odlučila preuzeti odgovornost za njezino liječenje i njezin put do oporavka. Preoblikovanje njezine prehrane bio je ključni dio plana. "Jednom kad sam bio dijagnosticiran, želio sam se osjećati kao da sam proaktivan u dobivanju i boravku dobro", kaže Crow.

Naučila je o snazi ​​hranjivih tvari kao što su omega-3 masne kiseline i antioksidativni likopen, od kojih su oba pokazala da, uključujući rak dojke. "Htjela sam inkorporirati ono što sam učio o hrani u stvarnim prehrambenim navikama koje bi potaknulo moj imunološki sustav", kaže Crow.

Inspiriran da podijeli svoje poznavanje zdravo prehrane, Crow je odlučio obraditi kuharicu pod nazivom Ako vam to čini zdravo - sa svojim osobnim kuharom Chuckom Whiteom.

Kuharica sadrži više od 100 recepata koji sadrže hranu i začine bogate hranjivim tvarima kao što su orasi, riba i kakao, kao i savjeti od Bellerove prehrane i savjet od Crow-a o tome kako jesti zdravo u pokretu, osobito s dvije mlade djece.

Doktorova pitanja nedavno je razgovarala s Crowom o tome kako je rak promijenio pristup prehrani, kako ohrabruje svoju djecu da dobro jedu i još mnogo toga. Evo, pet pravila prehrane koja se sada kune:

1. jesti sezonski

Crowova kuharica nije organizirana po uobičajenim kategorijama predjela, predjela i deserta, već sezone (proljeće i ljeto, jesen i zima). "Na taj način znate što jedete je svježa", kaže Crow, koji voli raditi na poljoprivrednim tržištima kad god je to moguće kako bi mogla i lokalno. Bijela kaže da će svježe proizvode bolje okusiti od stvari koje su izvan sezone, tako da ćete vjerojatno uživati ​​u njemu i možda ćete biti u iskušenju da isprobate različite stvari.

Bijela preporučuje da razgovaraju o poljoprivrednicima i dobavljačima o svojoj ponudi. Njihove priče o tome što dolazi odakle i savjeti o tome kako pripremiti povrće koje niste tako poznati može vas potaknuti da se odvojite od uobičajenog repertoara.

2. Imati "varati zonu"

"Pre-cancer, nisam bio loš zalogaj, ali nisam bio svjestan prednosti određene hrane i začina", kaže Crow, koji sada favorizira ono što ona naziva prehrambenom prehrambenom lososom, smeđom rižom, i povrće većinu vremena. No, povremeno se upuštati u hotelsku sobu ili ugostiteljske namaze u garderobi. "Još uvijek jedem moje krumpir", slobodno priznaje. "Moraš tamo staviti svoju."

Crow je također shvatio kako se njezine tipične poslastice zdravije, što dokazuju neki od iznenađujuće zdravih deserta u svojoj kuharici, kao što su veganski pijetlovi ili pečene breskve i krem ​​sir od lavande.

I vi svibanj naći da je zdraviji jesti, manje trebate varati. Budući da je Crowova cjelokupna prehrana postala hranjivijom, tako je i njezina zona varanja. "Kad je riječ o zakuhanju, više sam sposobna zgrabiti bademe nego nekoliko šećera", kaže ona.

3. Odaberite najviše šarene proizvode

Jedan od Crowovih najdražih savjeta svog nutricionista također je jedan od najjednostavnijih: uvijek odaberite najkvalitetnije proizvode koji osiguravaju veću raznolikost vitamina, minerala, antioksidansa i drugih zdravih hranjivih tvari. "Sada ću pokupiti ljubičasti kupus nad bijelom da bi napravio cjedilo", kaže Crow. Pokušajte zamijeniti obični bijeli cvjetača za narančaste, ljubičaste ili zelene sorte ili pomiješati svoje uobičajene paprike za neke žute, narančaste i crvene paprike.

4. Pokušajte - samo pokušajte! - nešto novo

Kad se Crow prigovorio na ono što je na dijeti za obiteljsku večeru, majka joj je često rekla: "Nisam kuharica s kratkim redoslijedom!" Godinama kasnije, Crow je usvojio istu praksu sa svojom djecom Wyatt, 4 i Levi, 1.

Njezina dva glavna pravila za dobivanje svoje djece da jedu zdravo: 1) Recite im da moraju barem probati . 2) Uvijek pazite da postoji nešto na vašem dječjoj ploči koju voli jesti. Crow kaže da je ovaj pristup Wyattu dao sve od tikvice od muffinaca do kukuruzne smjese koji je posut kokicama.

Ali ona je ljudska! Ako sve ostalo ne uspije, "Pokušat ću uključiti neki oblik podmićivanja", prizna Crow, dodajući kako obično dolazi u obliku čokoladne mousse ili veganske brownies.

5. Saznajte kako voljeti ono što vam je dobro

Nakon što je Beller uveo Crow na hranu bogatu antioksidansima i začinima koji bi sadržavali njezinu prehranu nakon raka, učinila je točku da počnete jesti više od njih jer je znala koliko su zdravi - čak i ako ona nije bila uvijek veliki obožavatelj,

Slučaj u točki: rajčice. Kruna ih nikad nije voljela, ali uz pomoć Bijela, pronašli su ukusne načine da ih uključe u njezinu prehranu zbog svoje visoke razine likopena koji se bori protiv raka. (Jedan od njezinih recepata?.)

Crow je također nikada nije bila velika osoba slatkiša ("Salt je moja glavna hrana", kaže ona), ali ona sada djeluje na dijetu, čime se u konačnici diže puno kakao - prepunih antioksidansa koji sprečavaju bolesti. Kad jede desert, upuštati se u kakao bogatu mousse ili flourless čokoladni kolač, na primjer.

"Ako ljudi znaju kako su zdrava određena hrana, oni bi bili više svjesni uključivanja ih u svoje dijete", kaže ona, što je bio veliki cilj iza njezine kuharice. "Htjela sam olakšati svakome da uključi ukusna jela koja štite naša tijela. Nije teško, samo o prihvaćanju drugačijeg načina gledanja vaše hrane."

Sheryl Crowova prehrana nakon raka
Kategorija Medicinskih Problema: Bolesti