Rak bubrega i vaša prava na poslu

Zdravlje I Medicina Video: EVO KOJI SU ZNAKOVI DA IMATE POSLA SA ZLIM LJUDIMA,TAKVI VAM NE TREBAJU U ŽIVOTU (Lipanj 2019).

Anonim

U većini slučajeva, vaš posao može biti zaštićen pravilnim planiranjem i dobrom komunikacijom.

Od više od milijun Amerikanaca koji žive s rakom, uključujući rak bubrega, 40 posto su radno sposobni odrasli. Većina ljudi na kraju se vraća na posao nakon dijagnoze raka, iako neki pacijenti s rakom osjećaju diskriminaciju. Srećom, postoje federalni zakoni koji mogu zaštititi svoja prava kao zaposlenika.

Studije pokazuju da jedan od četiri preživjelog raka izvještava o nekom obliku diskriminacije na poslu. Preživjeli raka mogu biti odbačeni, izgubiti koristi, pa čak i svoj posao. Tada bi bilo teško pronaći drugi posao. Najbolji način zaštite vašeg posla ako imate je znati svoja prava.

Rak bubrega: Zakoni za zaštitu vaših prava

Zakon o Amerikancima s invaliditetom (ADA) štiti vas ako rak bubrega ograničava bilo koju od glavnih životnih aktivnosti., depresija i umor koji mogu proći zajedno s rakom bubrega i nuspojave pokriveni su ako su dovoljno ozbiljni da bi se smatrali invaliditetom. Evo nekoliko stvari koje trebate znati o svojim pravima prema ADA:

  • ADA se odnosi samo na tvrtke koje imaju najmanje 15 zaposlenika.
  • Ako se prijavljujete za posao, vaš poslodavac ne može vas pitati ako imate rak bubrega, ali vas može pitati o vašoj sposobnosti obavljanja posla.
  • Ako ste već zaposleni, vaš poslodavac vas može pitati o svom zdravlju, ali ne može odvesti vaš posao ili tretirati drugačije jer imate rak bubrega.
  • Rak bubrega i njegovo liječenje, pogotovo ako se oporavljate od operacije, mogu vam olakšati umor. Možete zatražiti promjenu u rasporedu ili prijenos na drugu poziciju u tvrtki. Vi svibanj također biti u mogućnosti da rade skraćeno radno vrijeme ili iz kuće. Vaš poslodavac je dužan smjestiti vas sve dok promjena ne ometa tvrtku i ne ometa ključnu funkciju vašeg posla.
  • Vaš poslodavac može od vas zatražiti da od svog liječnika dobijete dokumentaciju o vašem invaliditetu vezanom uz rak bubrega. Vaš poslodavac ne može tražiti od vas da uzme bilo kakve medicinske preglede, osim ako se svi ostali na poslu ne zatraži da učine isto.
  • Ako obavijestite svog poslodavca o raku bubrega, informacije bi se trebale čuvati u tajnosti. Vaš poslodavac ne može reći drugim zaposlenicima, ali može obavijestiti svoje druge nadzornike ili pružatelje prve pomoći na poslu.
  • Ako vam je potrebno produženo vrijeme za i oporavak nakon toga, ADA štiti vaš posao.

Drugi zakon vlade o kojem biste trebali znati je Zakon o obiteljskom i medicinskom odmoru (FMLA). To zahtijeva poslodavce da osiguraju 12 tjedana neplaćenog dopusta za ozbiljno zdravstveno stanje tijekom bilo koje godine svog zaposlenja. Da biste se kvalificirali, morate biti zaposleni na godinu dana, a tvrtka mora imati najmanje 50 zaposlenika.

Rak bubrega: govori vašem poslodavcu

Može vam biti neugodan razgovarati o svom raku bubrega, ali to je najbolji način da zaštitite sebe i svoj posao. Obrazujte se o svojim pravima prije nego što svom poslodavcu kažete vaš zdravstveni status.

Mala tvrtka u kojoj su zaposlenici dobro poznati može imati drugačiji stav nego veći, manje osobni. Započnite sa svojim odjelom za ljudske resurse kako biste saznali o pravilima tvrtke. Možda biste htjeli razgovarati s nekim kime radite s osobom koja je imala zdravstveni problem kako biste vidjeli kako je tvrtka reagirala.

Odgovaranje suradnicima također može biti korisno. Možda više prihvaćaju promjene koje napravite ako znaju što prolazite. Ali zapamtite, iako vaš šef je dužan držati vaše stanje povjerljivim, radnici to nisu.

Prijavite bilo kakve diskriminacije diskriminacije na US Ecommerce u roku od 180 dana od povrede. EEOC će istražiti, i ako je došlo do povrede, pokušat će riješiti problem sa svojim poslodavcem. Ako EEOC i vaš poslodavac ne mogu postići razumni dogovor, agencija može podnijeti tužbu ili vas obavijestiti da imate pravo tužiti svog poslodavca zbog diskriminacije.

Obranite svoj posao znajući svoja prava. U većini slučajeva, vaš posao može biti zaštićen pravilnim planiranjem i dobrom komunikacijom između vas i vašeg poslodavca.

Rak bubrega i vaša prava na poslu
Kategorija Medicinskih Problema: Bolesti