Hrana koju niste znali bila je dobra za vaše srce

Zdravlje I Medicina Video: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy (Srpanj 2019).

Anonim
 • Znanstvenici, nutricionisti i majke dugo su pozdravili zasluge jedenja raznih hranjivih namirnica za optimalno zdravlje. Možda ste naučili u mladoj dobi da hrana bogata kalcijem gradi snažne zube i kosti, a da povrće predstavlja važan izvor vitamina i minerala za pravilan rast i razvoj. Ali, znate li koja hrana koristi? Brojne specifične hrane pomažu smanjiti kolesterol, smanjiti rizik za bolesti srca i poboljšati cjelokupno zdravlje srca.

 • Zlato Kiwis

  Nedavna studija sa Sveučilišta Teikyo u Tokiju utvrdila je da je zlato kiwis jedna od najboljih zdravih namirnica srca, ispunjena više (vrsta snažnog antioksidansa) po porciji od zelenog kiwisa, jabuka, bijele grejp i narančaste naranče. Svaki od tih voća sadrži antioksidante, no japanska je studija rangirala zlatni kivi kao prvak plodova zdrave prehrane. Antioksidansi su važni jer mogu pomoći u snižavanju razine LDL kolesterola sprečavanjem oksidacije nezdrave masti. Oksidacija može uzrokovati upalu i oštetiti stanice koje oblažu vaše arterije. Osobe s visokim razinama LDL povećavaju rizik od srčanog udara, moždanog udara i drugih srčanih događaja. Smanjenje LDL kolesterola je korak prema smanjenju rizika za bolesti srca.

 • Ljubičasti krumpir

  Ljubičasti krumpir sadrži visoke koncentracije raznih, uključujući fenolske kiseline, antocijanine i karotenoide, pokazuju znanstvenici sa Sveučilišta Scranton u Pennsylvaniji. Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj kombinaciji antioksidansa, ljubičasti krumpir može smanjiti visoki krvni tlak i rizik od srčanih bolesti i moždanog udara, čime se smanjuje njihovo mjesto u zdravoj prehrani. Osim toga, sudionici studije nisu imali težinu, zabrinutost koja ponekad čuva ljude od dodavanja krumpira u njihovu prehranu. Autori studije preporučili su pripremanje ove zdravstveno ispravne hrane u mikrovalnoj pećnici kako bi zadržali najviše hranjivih tvari.

 • Rainbow of Produce

  Dok punite košaru sa zdrave hrane poput zlatnih kiwisa i ljubičastog krumpira, nemojte zanemariti bogatstvo drugih dostupnih svježih. Nutricionisti Cristina Rivera, MS, RD, CDN, iz Bethpage, NY, savjetuju njezine klijente da jedu duginu proizvoda. Biljni pigmenti koji određuju boju voća i povrća također određuju koje su vrste antioksidansa prisutne. Odabirom voća i povrća u rasponu boja, dobit ćete širi izbor svih važnih vitamina, minerala i antioksidansa. Zadržite najviše hranjivih tvari ograničavajući piling kako bi se sačuvao sadržaj vlakana. Hladite, sagnite, mikrovalnu, ili kuhajte u maloj količini vode umjesto da vrije, i odmah jesti - duže hrane sjedi, više hranjivih tvari su izgubljeni.

 • Tamna čokolada

  Dobre vijesti za chocoholics! Flavonoidi u mogu promicati zdravlje srca snižavanjem krvnog tlaka, smanjenjem upale, smanjenjem oksidacije LDL kolesterola i povećanjem HDL kolesterola, kaže studija Sveučilišta Harvard. No, kao što Rivera upozorava, konzumirajte sve u umjerenim količinama - čak i zdravima srca. Prilikom odabira tamne čokolade, ona preporučuje da odaberete jedan s visokom količinom kakao, što je veći sadržaj kakao, veći sadržaj antioksidansa, a grickanje ne više od 1 unca dnevno. Budući da će viši sadržaj kakao stvoriti još goru čokoladu, možda ćete htjeti upariti kvadrat tamne čokolade sa svježim voćem za dodatnu slatkoću.

 • Cijela zrna tjestenine

  Tjestenina od cjelovitog zrna je ukusna i lagana za pripremu, što ga čini prikladnim jelom za zauzet raspored. Prema Rivera, je srce zdrava i bolja opcija od pretjerano obrađene bijele tjestenine. "Cijele zrna bogate su kalijem, magnezijem i kalcijem, koji neutraliziraju natrij i pomažu smanjiti krvni tlak", objašnjava ona. Osim toga, cjelovita tjestenina ima veliku količinu vlakana tako da ćete se osjećati punije bez prejedanja. Ako se teško prilagodite teksturi i okusu cjelovite tjestenine, Rivera preporučuje miješanje dviju vrsta dok se ne prilagodite razlici - postupno smanjite količinu bijele tjestenine sve dok ne prebacite u cijelosti na cjelovite žitarice. Samo ne zaboravite pratiti veličine posluživanja u zdravoj prehrani vaše srce. Jedno posluživanje tjestenine je ½ šalice kuhane. Dodajte volumen u zdjelu sa zdravim svježim povrćem.

 • Nemasna govedina

  Crveno meso je dobilo loš rap tijekom godina, jer neke rezove govedine su napunjene zasićenom masnoćom. No, nedavna istraživanja objavljena u American Journal of Clinical Nutrition pokazuju da, kada je dio zdrave prehrane, 95 posto (ili više) mršavih govedina, kao što su gornji sir, limun i mljeveno meso, može smanjiti rizik od bolesti srca. Istraživanje je uspoređivalo četiri različite dijete za sniženje kolesterola, a sudionici na dijeti koji su sadržavali 4 unce svaki dan imali su 10 posto smanjenja LDL kolesterola, a smanjenje je bilo značajno kao kod ostalih dijeta koja nisu imala mršavo govedo. Goveđa jetra je jedan od najslabijih goveđih proizvoda dostupnih, a napunjen je hranjivim tvarima. Postoji stigma povezana s jetrom jer je bogata kolesterolom. Ali važno je napomenuti da je sadržaj zasićenih masnoća u hrani, a ne nužno prehrambeni kolesterol, što pridonosi razinama LDL kolesterola. Zato uživajte u jetri bogate hranjivim tvarima kao povremeni dio vaše zdrave prehrane. Jedna služba jetre ima više od 400 posto preporučenog dnevnog unosa vitamina A, antioksidansa koji pomaže obraniti od slobodnih radikala koji mogu negativno utjecati na vaše zdravlje srca.

 • avokado

  Ako izbjegavate u svojoj zdravoj prehrani zbog visokog udjela masti, znajte da su one masti jednostruko i višestruko nezasićene - dobre masti potrebne za obradu vitamina A, E, D i K. topljivih u masti. Avokado također imaju obilje antioksidansa, prvenstveno karotenoida koji se nalaze u dubokom zelenom dijelu tijela, najbliži peći. Avokado je zadivljujuća srčana zdrava hrana zbog ove kombinacije antioksidansa i dobrih masti koje oboje smanjuju loš kolesterol i podižu dobar kolesterol. Krastava od 1 unca ima samo 0, 5 grama zasićene masti i nema trans-masti i kolesterola. Mash avokado s crticom soli za brzo guacamole.

 • Ribe i školjke

  Dr. Jeffrey Fisher, liječnik s certifikatom odbora, klinički profesor medicine na Medicinskom fakultetu Weill Cornell i liječnik u bolnici New York-Presbyterian, odavno je predlagatelj prehrane ribe - pokušajte ukupno 8 do 12 unci tjedan. Dr. Fisher predlaže uzimanje recepata koje volite i zamijenite uobičajeni protein s ribom. Čak i tuna sendviči i salate su dobre mogućnosti jer je tuna posebno bogata zdravih omega-3 i konzervirana tuna je lako pohraniti i pripremiti. Salmon, srdele, jezero i skuša također imaju visoku razinu omega-3, što je, kao što Fisher objašnjava, važan dio zdravstvene tjelesne hrane jer smanjuju rizik od srčanih bolesti. Nije upoznat s pripremom plodova mora? Počnite s jednostavnim izborom, kao da ga koristite umjesto pilećih traka u receptima. Rivera ističe da, iako je škampi hrana bogata kolesterolom, još uvijek može biti dio zdrave prehrane srca, jer je super mršav, što znači malo da nema zasićenih masnoća koje mogu ozlijediti vaše srce. Osim toga, škampi podižu i smanjuju trigliceride (tip masti koji se nalaze u krvi), što rezultira smanjenim rizikom za bolesti srca. Ne zaboravite preskočiti maslac i duboko prženje, od kojih oba mogu dodati opterećenje zasićenih masnoća na inače zdravu hranu.

Hrana koju niste znali bila je dobra za vaše srce
Kategorija Medicinskih Problema: Savjet