Otrovanje hranom: Preventable Problem

Zdravlje I Medicina Video: More Than an Apple a Day: Preventing Our Most Common Diseases (Srpanj 2019).

Anonim
 • Procjenjuje se da je 76 milijuna Amerikanaca svake godine ugovorno oboljela od hrane, a od toga umre 5.000 ljudi. Bilo kuhanje kod kuće ili jelo, možete poduzeti korake kako biste bili sigurni da hrana koju jedete je sigurna koliko je hranjiva. Evo savjeta za kako biste spriječili trovanje hranom uzrokovanim bakterijama kao što je Salmonella .

 • Spriječiti kontaminacija

  Kada kupujete hranu, sokovi od sirovog mesa, peradi ili morskih plodova, koji mogu sadržavati bakterije, mogu se kapati na proizvode, povećavajući kao što je Salmonella . Stavite meso i ribu u plastične vrećice prije nego što ih stavite u košaricu kako biste ih odvojili od voća i povrća. Pripremite ih odvojeno na naplati, a zatim ih pohranite u hladnjaku. Prilikom pripreme hrane, izrezati proizvod najprije ili upotrijebiti drugu reznu ploču za sirovo meso i ribu, ako je moguće. I temeljito operite ruke, rezne ploče, radne ploče i posuđe sa sapunom i toplom vodom nakon što ste nosili sirovo meso, perad ili ribu.

 • Uvijek provjerite datum paketa

  Prilikom kupovine pakirane hrane svakako provjerite datume isteka, naročito na visoko pokvarljivim predmetima kao što su mliječni proizvodi, meso i proizvodi od peradi. Ne kupujte hranu s datumom istjecanja koji je prošao ili koristite bilo koju hranu koja miriše loše. Ako ne primjetite smrdljivi miris dok ste kod kuće i možete otvoriti paket, nazovite trgovinu da biste ga pitali o vraćanju. Također izbjegavajte pakiranu hranu koja ima pokvarenu brtvu ili omot i ne kupujte hranu u limenke koje su zadebljane ili su ispupčene, jer to može biti znak bakterijske kontaminacije.

 • Spremite hranu sigurno kako biste izbjegli trovanje hranom

  Budite sigurni da uvijek čuvate hranu koja propadaju što je prije moguće. Namirnice koje zahtijevaju hlađenje uključuju meso, mliječne proizvode, morske plodove, jaja, svježe pripremljenu hranu i sve ostalo što ima natpis koji kaže da se nakon otvaranja treba hladiti, kao što je majoneza. Nemojte ostavljati hranu duže od dva sata, ili jedan sat ako je temperatura zraka 90 stupnjeva ili više. Držite hladnjak na 40 stupnjeva F, a vaš zamrzivač na 0 stupnjeva F. A ako niste sigurni u sigurnost hrane - ako to jednostavno ne miris ili izgleda ispravno, na primjer - koristite staru pravilu: " Ako sumnjate, izbacite je. "

 • Prvo pranje ruku

  Pranje ruku prije i tijekom pripreme hrane sa sapunom i toplom vodom ključno je za sprečavanje trovanja hranom uzrokovanim bakterijama kao što su Salmonella i E. coli . Budite posebno pažljivi oko pranja ruku nakon korištenja kupaonice, mijenjanja pelene ili podizanja nakon kućnog ljubimca. često, osobito nakon što dođu u kontakt s sirovim mesom, peradi ili ribom. Spužve čistite i bez klica ne ostavljate ih mikrovalnim pećnicama najmanje dvije minute i često prati krpe za posuđe u vrlo toploj vodi u perilici ili ručno.

 • Kuhajte hranu temeljito

  Toplina ubija klice. Upotrijebite termometar za meso kako biste odredili temperaturu hrane tijekom. Mesna govedina, teletina, svinjetina i janjetina trebali bi dosegnuti unutarnju temperaturu od 160 stupnjeva F. Pire treba kuhati do 145 °. Perad se obavlja na 165 °. Više o kuhanju hrane na pravoj temperaturi potražite na stranici Odjel za poljoprivredu u obrazovanju o sigurnosti hrane, "Je li to još?". Kada marinirate hranu, obavezno to učinite u hladnjaku umjesto na šalteru, gdje se bakterije mogu brzo razmnožavati. I nikad ne poslužujte marinadu u kojoj je postavljeno sirovo meso, perad ili riba bez prethodnog kuhanja.

 • Minimizirajte rizike restorana

  Prije nego što pojede, izbjegavajte mogućnost trovanja hranom tako što ćete provjeriti restoran kako biste bili sigurni da izgleda čisto. Provjerite je li hrana u potpunosti kuhana (izbjegavajte rijetke hamburgere i druge djelomično kuhane jela). I izbjegavajte sva jela koja mogu sadržavati nekuhana jaja, kao što je Caesar salata, jer sirovo jaja mogu sadržavati. Prilikom uzimanja ostataka doma, pobrinite se da ih unesete u hladnjak unutar dva sata nakon vašeg obroka kako biste smanjili rizik od trovanja hranom.

 • Nemojte zaboraviti sigurnost hrane na putu

  Prilikom, svakako koristite rashlađivače, izolirane vrećice i pakete za led kako bi hrana ostala hladna i izbjegavajte štetu trovanja hranom. Kada putujete automobilom u vrućem vremenu, pohranjujte hranu u klimatiziranom putničkom odjeljku umjesto u vrućem prtljažniku. Ako ne možete doći do kupaonice za pranje ruku, prije jela svakako ih očistite mokrom obradom ili sanitizatorom za ruke. Ovi jednostavni koraci će smanjiti rizik od trovanja hranom i širenja Salmonele i drugih bolesti koje se prenose hranom.

Otrovanje hranom: Preventable Problem
Kategorija Medicinskih Problema: Savjet