Zatvorite vrata na blagovaonici

Zdravlje I Medicina Video: Stvaramo dom Krovni prozori (Srpanj 2019).

Anonim

Ja sam orator. Ne jedem loše hrane pred drugim ljudima - jedem povrće i sve što trebam jesti. Ali čim moj muž napusti posao, jedem što više mogu dok se ne osjećam bolesno i tromo. Bacit ću prazne kutije i kutije u susjedovu smeće, tako da ih moj muž neće vidjeti kasnije. Možete li mi pomoći da se zaustavim? Bilo koji savjet bi bio super.

- Shirley, Alabama

Ono što opisujete odgovara simptomima. Osobe s ovim poremećajem često koriste hranu kako bi se nosile s emocijama (i prošlosti i trenutnom). Budući da postoji mnogo mogućih suradnika u ovom pitanju, trebali biste potražiti psihologa koji se specijalizirao za liječenje binge eatinga. Može postojati i neki psihički poremećaji kao što je depresija koja može pridonijeti tom ponašanju, stoga je važno u potpunosti ocijeniti kako biste osigurali najbolji mogući tretman.

U međuvremenu, postoje neke osnovne strategije ponašanja koje su bitni dio većine tretmana za binge eating koji odmah možete početi raditi. Prije svega, pobrinite se da jedete zdravo, punjenje, uravnoteženu ishranu i da dobivate dovoljno širenja ravnomjerno tijekom dana. Konzumiranje prehrane poput onih koje preporučuje Američka udruga za srce ili USDA prehrambena piramida, a posebnu pažnju posvećuje uključivanju cjelovitih žitarica, voća i povrća te zdravu ravnotežu proteina i masti, može vam pomoći kontrolirati želje i glad, što može biti među nekoliko okidača.

Zatim, pregledajte stres u vašem životu. Stres predstavlja potencijalni poticaj prehranom hranom na dva načina: Mnogi ljudi pogađaju hranu kao način da se umiruju i nose sa stresom, a kortizol i drugi hormoni povezani sa stresom pokazali su da utječu na glad. Preporučujem vam da pogledate ovaj koristan članak o. Vježba također može biti vrlo korisna redukcija stresa i dobar odvratnik kad imate potrebu za jelo. Možda zakazivanje šetnji u vrijeme visokog rizika - kada vaš muž odlazi na posao - može vam pomoći da ne biste se pretvorili u hranu.

Naposljetku, razmotrit ću da li samostan je okidač. Ako je tako, možda je mudro pribaviti podršku prijatelja da hodaju sa sobom ili razgovaraju na telefon s vama kad vaš muž napusti, ili je možda vrijeme za pronalaženje novih društvenih aktivnosti. Ovo pitanje nema jedan odgovor, već uključuje primjenu cjelovitog pristupa samopouzdanju koji će vam pomoći da pobijedite u bitci.

Zatvorite vrata na blagovaonici
Kategorija Medicinskih Problema: Ishrana