7 stvari koje trebate znati prije bojanja kose

Zdravlje I Medicina Video: 50 Back To School Life Hacks Everyone Should Know!! (Srpanj 2019).

Anonim
 • Vaša kosa profesionalno obojana u salonu je glavna predanost - vremena i novca. Umjesto da potrošite i na stolac za novu nijansu, isprobajte pribor za kosu u vlastitoj kupaonici. Da biste izbjegli katastrofu boja, stručni koloristi nude stručne savjete za bojanje kose kod kuće.

  Prije nego što zgrabite kutiju boja, slijedite ove zapovijedi boja u kući kako biste dobili sjajnu, besprijekornu nijansu koja će izgledati svježa iz salona.

 • Pravilo 1: Zanemari fotografije na kutiji

  "Kad kupujete boju kose kod kuće, mnoge će žene pogledati samo sliku na kutiji", kaže Jet Rhys, slavni stilist i suvlasnik salona Jet Rhys u San Diegu. "Model na kutiji može imati savršenu sjenu od smeđe boje, ali ne znamo kakva je njezina boja kose prije boja." Umjesto toga, potražite brojeve i slova na paketu kako biste odredili razinu boje i željeni ton, kaže Izabela Saboski, direktorica boje Salona Zibe u New Yorku. Na sjeni ljestvice od 1 do 10, 1 je najmračnija, 10 najlakša. Slova, objašnjava ona, otkrivaju boje podslike - znači pepeo, g zlato, bakar i n neutralan.

 • Pravilo 2: Upotrijebite vlastito bojanje kao vodič

  Prema Kyle White, glavnom koloristu u Oscar Blandi Salonu u New Yorku, svijetle kože, svijetle očiju izgledaju prirodnije s lakšim nijansama, a žene s tamnijom kosom i kožom izgledaju bolje u tamnijim nijansama. Ako imate puno ružičaste boje u vašoj koži, izbjegavajte toplinu bojom kose jer će vam izgledati ispran. Oni koji imaju tonove kože masline trebaju odabrati zlatne tonove, koji donose toplinu na lice i čine kožu manje zelenim. Ako je vaš ton kože neutralan, kaže Bijelo, bez ružičaste ili zelene boje, možete nositi bilo tople ili hladne plave nijanse.

 • Pravilo 3: Ostanite u roku od dvije boje vaše prirodne boje

  Coloristi se slažu: Kada bojite kosu kod kuće, nemojte prelaziti više od dvije nijanse svjetlije ili tamnije. Ovo je osobito važno za brinete koji žele otići plavu. "Ako je vaša kosa tamna i želite ga olakšati", kaže Saboski, "predlažem vam da dogovorite sastanak u salonu, budući da će boja kod kuće biti neučinkovita pri laganju kose."

  To je zato što pribor za boju kod kuće ne sadrži jake kemikalije potrebne za radikalnu promjenu boje. "Postoji razlog da koloristi kose moraju ići u školu, proći test i dobiti dozvolu od vlade", kaže White. "Razlog je to što kemikalije potrebne za kompliciranu promjenu boje kose mogu ozbiljno oštetiti kosu i vlasište."

 • Pravilo 4: Provjerite pogon za ispitivanje prije nego što se podvrgne trajnoj boji

  "Za sigurno bojanje, preporučujem demi-trajnu boju kose koja će lagano izblijedjeti svaki put kada šampon", kaže Saboski. "Demi-trajna boja također smanjuje štetu i jednostavno povećava prirodnu boju". Demi-trajna boja je mješavina trajnih i polutrajnih boja. On nema moć olakšavanja tamne kose, ali može podudarati ili produbiti vašu boju.

  Također možete isprobati polu-trajnu boju koja, kao i kod demi-trajne boje, neće olakšati vašu kosu. Polu-trajne formule ne prodiru duboko u kosu i isprati ih u otprilike 8 do 12 šampona.

 • Pravilo 5: Nemojte preskočiti patch test

  Važno je testirati novu boju na malom području vaše kose prije nego što ga primijenite na cijelu glavu - inače, tražiš nesreću. "Ako je boja koju koristite je previše hladno, recimo, vaša koža će izgledati sivilo i stare", kaže Saboski. Također riskirajte reakciju vlasišta ako vaša koža ne podnosi kemikalije za boju.

  Da biste napravili patch test, nanesite boju na mali dio dlake i provjerite je li boja previše lagana, tamna ili blijeda.

 • Pravilo 6: Provjerite kontrolu šteta prije nego što obojite

  "Dobra stvar za napraviti dan prije bojanja je korištenje razblažavajućeg šampona za uklanjanje bilo kakvih nakupljanja proizvoda i pomoći čak i poroznosti kose tako da boja uzima ravnomjerno", kaže White. "Trebali biste to slijediti s dubokim uređajem za zamjenu vlage koja se može izgubiti tijekom bojanja."

  Ali preskočite šamponiranje dan kad obojite kosu. "Šampon ne čini boju bolje", kaže Rhys. Osim toga, ne šamponiranje prije nego što obojite boju, dopuštate prirodnim uljima u vašoj kosi da zaštitite vlasište od iritacije koju može uzrokovati amonijak u mnogim bojama.

 • Pravilo 7: Izbjegavajte preklapanje boja

  Dobra vijest: ne morate bojiti cijelu glavu svaki put kada primijetite da se boja blijedi. To će učiniti "uzrokovati nakupljanje boje, obezbojene krajeve, bendove lakoće i tame, te nepotrebno oštećenje", kaže White. "Vi samo želite obojiti novi rast, a možda, ako je apsolutno potrebno, osvježiti blijedi završava tijekom zadnjih nekoliko minuta procesa bojanja."

7 stvari koje trebate znati prije bojanja kose
Kategorija Medicinskih Problema: Dijagnostika