Može li moja kći imati Cushingovu bolest?

Zdravlje I Medicina Video: Za ljubav treba imati dušu (Srpanj 2019).

Anonim

Imam 17-godišnju kćer koja se bori s pretilosti i koja ima puno simptoma Cushingove bolesti. Trebamo li je testirati?

- Radost, Texas

Cushingova bolest je rijedak poremećaj karakteriziran pretilosti i povišenim kortizolom. Drugi simptomi su grbavni i crvenoblukavi štitnjaci ili strija. Sigurno bih da vaša kći vidi jednog odraslih osoba ili pedijatrijskog endokrinologa kako bi otkrila uzrok njezine. Ako je vaša kći bila na steroidima zbog astme ili nekog drugog stanja, ovaj lijek mogao bi također uzrokovati Cushingov sindrom.

Stručnjak će vjerojatno htjeti znati o menstruacijskim nepravilnostima (ako ih ima) i datumu početka menstruacije. Neki poremećaji koji uzrokuju pretilost također uzrokuju hirsutizam (višak kose u područjima gdje se obično ne nalazi) i acanthosis nigricans, koja se očituje kao baršunasta podignuta koža u stražnjem dijelu vrata i pod rukama. Ti simptomi ponekad mogu biti normalne varijante, na temelju genetike, pa nemojte paničariti ako vaša kći ima neke od njih. Tražeći pomoć stručnjaka je vaš najbolji plan djelovanja.

Vaša kći najvjerojatnije nema Cushingovu bolest, jer je općenito rijedak poremećaj. Ako to ne učini, pravilan način rješavanja svoje pretilosti je kroz zdravu prehranu s puno voća i povrća, mršavih bjelančevina, mliječnih masnoća i. Trebala bi izgubiti jednu do dvije funte tjedno, a ako kombinira tu prehranu s programom vježbanja, ona bi trebala biti u stanju održavati najmanje 10 posto mršavljenja.

Može li moja kći imati Cushingovu bolest?
Kategorija Medicinskih Problema: Ishrana