Sendvič za doručak pod nazivom 'Time Bomb in a Bun'

Zdravlje I Medicina Video: The Great Gildersleeve: Improving Leroy's Studies / Takes a Vacation / Jolly Boys Sponsor an Orphan (Travanj 2019).

Anonim

Obrađeno jaje, meso i sir mogu preopteretiti vaše arterije nezdravim kolesterolom.

UTORAK, 30. listopada 2012. - Toplo, glupo, brzo i popunjavanje sendviča za doručak od jajeta, prerađenog mesa, sira na kesten može vam poslati žurbu kroz vaše tijelo.

Unutar jednog dana jedenja sendviča za doručak "vaše krvne žile postaju nesretne", kaže istraživač Todd Anderson, voditelj kardiovaskularnog instituta Alberta Alberta i voditeljica kardijalne znanosti na Sveučilištu Calgary. Jedan pokazatelj "nesretnih" arterija je mjera protoka krvi u vašoj ruci, nazvanoj VTI (integralni vremenski tok brzine). VTI je otkriven dopplerskim ultrazvukom u mirovanju, a nakon toga krvni tlak napuhan.

Na čelu studenta Vincent Lee, dr. Andersonov laboratorij proučavao je sveprisutni sendvič za doručak na skupini inače zdravih studenata s pušenjem. Studenti su studirali dvaput, jednom na dan bez doručka, i jednom na dan kada su konzumirali dva komercijalno dostupna sendviča za doručak koji pakiraju 900 kalorija i 50 g masnoća.

Pa što će se dogoditi studentima nakon što započnu svoj dan doručkom debelih prvaci?

Dva sata nakon jela sendviča, njihov VTI je pao za 15 posto na 20 posto, piše Dr. Anderson.

Rekao je da su rezultati jednog izoliranog obroka za ubrizgavanje masnoća privremeni, no istraživanje pokazuje da ponuda visokih masnoća može učiniti više štetu i to brže nego što bi ljudi mogli misliti.

"Neću reći da nikada nemate sendvič za doručak", kaže dr. Anderson. No dovoljno je takve prehrane i možete vidjeti kako možete izgraditi masnoću u zidovima vaših arterija.

"VTI nam govori koliko krvi možeš doći u ruku", kaže Anderson. Što je veća bolja, što znači da se male plovila mogu proširiti na kapacitet, a hormoni krvnih žila rade dobro.

Anderson je svoju studiju predstavio kanadskom kardiovaskularnom kongresu u Torontu.

Masti se mogu izgraditi u vašim arterijama tijekom desetljeća. može na kraju dovesti do ozbiljnih problema, uključujući srčane bolesti, moždani udar ili čak smrt.

Sendvič za doručak pod nazivom 'Time Bomb in a Bun'
Kategorija Medicinskih Problema: Savjet