Nemojte prestati gladiti vlakno-dodane hrane

Zdravlje I Medicina Video: The Great Gildersleeve: Leroy's Pet Pig / Leila's Party / New Neighbor Rumson Bullard (Svibanj 2019).

Anonim

Ti vlaknasti barovi i kolačići koje volite ne mogu vam pomoći da manje jedete tijekom dana, zaključuje mala studija, ali to ne znači da dijeta bogata vlaknima nema prednosti.

SRIJEDA, 1. kolovoza 2012. - Procesirana hrana obogaćena vlaknima neće vam pomoći da se dulje osjećate, objavljuje mala studija objavljena u časopisu Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics .

U studiji, 22 žena koje su ujutro jele doručak s visokim vlaknima bile su jednako gladne u vrijeme ručka, kao i dani u kojima su jeli barovi za doručak niske vlakana. Njihov unos hrane za ostatak dana poslije ručka bio je sličan. S obzirom na oblik vlakana, uzrokuju više plina i nadutost.

No, ovi nalazi nisu razlog za jesti manje vlakana, izjavio je za Reuters Health zdravstveni savjetnik Joanne Slavin, RD, profesor na Sveučilištu Minnesota. "Teško je ljude da jedu dovoljno vlakana, to je jedan od naših nedostatnih hranjivih tvari", kaže ona. "Mislim da je dobro stavljanje vlakana u hranu koju ljudi zapravo jedu."

Američki ministar poljoprivrede preporučuje da žene konzumiraju 20 grama do 25 grama vlakana dnevno i muškarci najmanje 30 grama. Procjenjuje se da većina odraslih jedu oko 12 godina. Barovi u studiji sadržavali su svaki 10 grama.

Da bi hrana bila označena kao "dobar izvor vlakana", ona mora imati samo 3 grama po obroku, navodi FDA. Taj relativno nizak prag potaknuo je neke stručnjake na pitanje jesu li hrana obogaćena vlaknima uopće korisna. "Bilo bi lijepo da ove hrane utječu na sitost", rekao je Slavin u intervjuu za Reuters. Ako hrana ima 9 grama ili 10 (ili više) grama vlakana po posluživanju, Slavin kaže da je to tip-off da je obrađeno ili dodano vlakno - definitivno nije razlog da ne jesti, ali nešto biti svjestan.

Sveukupno, Slavin kaže da su šipke s vlaknima u redu uključiti u zdrav plan prehrane, no fokus bi trebao biti na cjelokupnoj hrani koja sadrži vlakna, kao što su voće, povrće i žitarice, te pružaju niz hranjivih tvari zajedno s vlaknima potaknuti.

Prirodno bogata vlaknima

Ako vlakno ne razmišlja ništa osim Metamucila i onih Jamie Lee Curtis Activia reklama za jogurt, ne bojte se: Postoji mnogo stvari dostupnih u svježoj, cjelovitoj hrani na vrhu dodataka i vlaknastim obrocima. Sve, kao što su zobena kaša, smeđa riža i kruh od cjelovitog pšeničnog vlakna, imaju vlakna. Svi svježe voće i povrće također rade. Ovdje su samo neke namirnice koje su osobito s više od 3 grama po posluživanju:

  • Maline i druge plodine
  • Poprskani kokice od zraka
  • Sirovo voće s jestivim kožama
  • grah
  • artičoke
  • Grašak
  • orašasto voće
  • Slatki krumpir
  • Suho voće

Jeste li barovi s visokim vlaknima - i mislite li da vam oni pomažu? Recite nam u komentarima.

Za više vijesti o kondiciji, prehrani i mršavljenju pratite @ weightloss na Twitteru od urednika @EverydayHealth.

Nemojte prestati gladiti vlakno-dodane hrane
Kategorija Medicinskih Problema: Ishrana