Sud je priopćio FDA da revidira lijekove u hrani za životinje

Zdravlje I Medicina Video: Mesić: Tuđman je inicirao osnivanje Haškog suda (Svibanj 2019).

Anonim

Naglati površinu za preispitivanje peticije o odobrenju za uporabu antibiotika u hrani za životinje.

Savezni sud je naredio FDA da razmotri dva zahtjeva građana koji su donijeli godinama tražeći od agencije da opozove svoje odobrenje za anti-biotika ne-terapeutike.

Okružni sud Sjedinjenih Država u Južnoj četvrti New Yorka presudio je u petak da odbijanje FDA-e "nije uspjelo rješavati bitne znanstvene dokaze koje su predstavljene u peticijama da uporaba penicilina, tetraciklina i pet dodatnih klasa droga u stočarskoj proizvodnji predstavlja opasnost za ljudsko zdravlje, "navodi se u priopćenju iz Nacionalnog vijeća za obranu resursa (NRDC).

Nekoliko stručnih društava, poput Američkog liječničkog zbora, zajedno s vladinim agencijama poput CDC-a i međunarodnih skupina (uključujući Svjetsku zdravstvenu organizaciju) identificiralo je rutinsku primjenu antibiotika s niskim dozama za promicanje rasta stoke kao značajan doprinos brzoj proliferaciji bakterija otpornih na antibiotike u životinja i ljudi.

Ovo je druga pobjeda NRDC-a i još četiri skupine - javni građanin, Savez zainteresiranih znanstvenika, Centar za znanost u javnom interesu (CSPI) i Povjerenstvo za skrb o životinjama - koja je prošle godine podnijela tužbu protiv FDA.

U ožujku je federalni sudac u New Yorku naredio FDA da povuče odobrenje za većinu neterapeutskih uporaba penicilina i tetraciklina u hrani za životinje.

Otprilike mjesec dana kasnije, FDA je izdala tri smjernice u sklopu dobrovoljne strategije za ukidanje ne-terapeutske uporabe antibiotika u stočnoj hrani tijekom razdoblja od 3 godine, što je agencija kazala kako je bila u radu prije sudske odluke.

Dužnosnici agencije tada su rekli da će dobrovoljni pristup prije postići bolje rezultate, ali kritičari su brzo napali plan kako mu nedostaju zubi.

Caroline Smith, ravnateljica hrane i sigurnosti za CSPI, izjavila je u priopćenju kako je plan bio "tragično manjkav".

"Previše se oslanjaju na industriju droga i proizvođače životinja da djeluju dobrovoljno u najboljem interesu potrošača", rekao je Smith u to vrijeme. Međutim, rekla je agencijom da se prije ove godine zabrani zabranjivanje cefalosporina u većini farme životinja pohvalno.

Prošle je godine FDA odbio dvije molbe građana, koje su pet grupa podnijele 1999. i 2005. godine, tvrdeći kako bi postupak za povlačenje antibiotika bio previše dugotrajan, stav koji sudac Theodore H. Katz, koji piše za sud, pod nazivom "ironičan i proizvoljni".

"Ako se agencija pravodobno obratila peticijama, postupak povlačenja mogao je započeti i dovršiti do sada", napisao je.

Pet skupina zagovaranja hvalilo je sudsku odluku, rekavši kako je FDA predugo zanemarila znanost glede utjecaja prekomjerne uporabe antibiotika na životinje na ljudsko zdravlje.

NRDC kaže kako vlada izaziva FDA-inu trogodišnju politiku ukidanja. Glasnogovornik je izjavio kako FDA razmatra odluku i da agencija ne komentira parnice u tijeku.

Sud je priopćio FDA da revidira lijekove u hrani za životinje
Kategorija Medicinskih Problema: Ishrana