Šećerna pića ne zamjenjuju mlijeko kao djeca dobi

Zdravlje I Medicina Video: NAPITAK ZA DOBRO JUTRO! (Svibanj 2019).

Anonim

Djeca konzumiraju više zaslađenih napitaka svaki dan, ali i zadržavaju mlijeko za piće, 100 posto voćnog soka.

Američka djeca piju manje mlijeka i više šećerno zaslađenih napitaka, kao što su sodas i aromatizirani voćni napitci, jer oni postaju stariji, ali takva nezdravita pića zapravo ne mijenjaju mlijeko u dječjim, pokazali su istraživači.

U novoj studiji, istraživači su analizirali odgovore gotovo 7.500 djece koja su ispunjavala upitnike za potrošnju pića kad su bili u petom i osmom razredu. Dostupnost dječjeg mlijeka smanjila se između dva razreda, dok je njihova potrošnja s niskom prehrambenom kvalitetom više nego udvostručena.

Potrošnja mlijeka pada više među djecom koja su pili sladila, nego među onima koji nisu pili slane piće, pokazalo je istraživanje. Osim toga, potrošnja od 100 posto voćnog soka povećala se, bez obzira na potrošnju zaslađenih napitaka.

Međutim, uzimajući u obzir populacijske i prehrambene faktore, istražitelji su zaključili da se djeca ne kreću prema slatkim napitcima kao zamjenu za zdravijim pićima kao što su mlijeko i 100 posto voćnog soka.

Djeca koja su tijekom trogodišnjeg studijskog razdoblja također su povećala konzumaciju sokova, što sugerira da mlijeko i sok nisu nadomjestakovi, a ne nadomjestakovi, u tim dječjim dijetama, navode istraživači.

Dječaci i bijela djeca najvjerojatnije će piti slatko piće. Oni koji su svakodnevno pili zaslađene napitke imali su veću vjerojatnost da će pohađati javnu školu, redovno jesti školski ručak ili doručak i dobiti školski ručak besplatne ili snižene cijene.

Rezultati su objavljeni 18. srpnja u časopisu Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics .

Glavni istražitelj Reena Oza-Frank iz Centra za perinatalnu istraživanja na Nacionalnoj dječjoj bolnici u Columbusu, Ohio, izjavio je da postoji zabrinutost da, kako djeca povećavaju potrošnju jednog visokokaloričnog napitka, povećavaju i potrošnju drugih.

"Važno je da [prehrambeni i prehrambeni djelatnici] pomažu djeci i obiteljima da shvate da kalorijski napitci, čak i oni koji su općenito zdravi, pridonose ukupnom unosu kalorija djece i moraju biti moderirani kao dio zdrave prehrane", rekao je Oza-Frank. u časopisu za tisak.

Šećerna pića ne zamjenjuju mlijeko kao djeca dobi
Kategorija Medicinskih Problema: Ishrana