Slike masnih, šećerne hrane mogu izazvati žudnje

Zdravlje I Medicina Video: что будет если не есть мясо? как избавиться от вздутия живота, кишечника? как вылечить дисбактериоз? (Svibanj 2019).

Anonim

Poticanje područja nagrađivanja mozga može uzrokovati prejedanje, kažu istraživači.

Gledanje slika hamburgera, cupcakes i drugih visoko-kaloričnih edibles mogu potaknuti cravings za tov hrane, pogotovo ako ste pili nešto slatko u to vrijeme, prema novoj studiji.

Istraživači sa Sveučilišta Južne Kalifornije otkrili su da tijekom gledanja ove hrane aktivira centre za apetit i nagrade u mozgu, što bi moglo igrati ulogu u pretilosti.

"Istraživanja su pokazala da nam oglasi koji sadrže hranu čine da mislimo na jelo, ali naše istraživanje je istražilo kako mozak reagira na hranu i kako to povećava glad i želju za određenom hranom", rekao je glavni istražitelj studije, Kathleen Page, klinička medicina na Sveučilištu Keck School of Medicine, u sveučilišnom novinskom izdanju.

"Ova stimulacija područja nagrade mozga može pridonijeti i pretilosti, te ima važne implikacije za javno zdravlje", rekao je.

U provođenju istraživanja, istraživači su mjerili moždane reakcije 13 pretilih, Hispanjolci, u dobi od 15 do 25 godina, dok su gledali kako kaloričnu tako i niskokaloričnu hranu.

Pomoću funkcionalne snimke magnetske rezonancije (fMRI), mozak žena je skeniran dvaput dok su pregledavali slike hrane poput hamburgera, kolača, kolača, voća i povrća.

Nakon što su vidjeli sve slike, morali su ocijeniti njihovu glad, kao i njihovu želju za slatkom ili ukusnom hranom.

Na pola puta kroz skandiranje, žene su pile 50 grama glukoze, što je slično kao i piće šećera. U zasebnom slučaju, pili su 50 grama fruktoze. Glukoza i fruktoza nalaze se u tablici šećera i.

"Pretpostavljamo da bi se nagradna područja u mozgu žena aktivirala kad bi gledali na visoko kalorijske namirnice, a to se dogodilo", rekao je. "Ono što nismo očekivali jest da konzumiranje glukoze i fruktoze povećava njihovu glad i želju za ukusnom hranom."

Istraživači su istaknuli da fruktoza rezultira intenzivnijim žudnjama i gladi među ženama nego glukozom.

", au pretpovijesnim danima trebalo nam je jesti mnogo kalorija bogate kalorijama, jer nismo znali kada dolazi sljedeći obrok", rekao je Page.

"Ali sada imamo mnogo više pristupa hrani, a ovo istraživanje pokazuje da dodani zaslađivači mogu utjecati na našu želju za njom", dodala je u priopćenju.

Istraživači su rekli da su studiju ograničavale na latinoameričke žene jer je istraživanje pokazalo da su žene osjetljive na hranu, a latinoamerička zajednica ima visoku učestalost pretilosti i.

Potrebna su dodatna istraživanja kako bi se utvrdilo jesu li ti žudnji zbog pretilosti ili genetike, napomenuli su autori.

Studija je predstavljena u utorak na godišnjem sastanku Endokrini društva u Houstonu. Podaci i zaključci istraživanja prezentirani na sastancima trebaju se smatrati preliminarnim dok se ne objavljuju u medicinskom časopisu koji je pregledao medicinski pregled.

Slike masnih, šećerne hrane mogu izazvati žudnje
Kategorija Medicinskih Problema: Ishrana