Jesu li repa ključ za zdrav hamburgere?

Zdravlje I Medicina Video: The Great Gildersleeve: Gildy Proposes to Adeline / Secret Engagement / Leila Is Back in Town (Svibanj 2019).

Anonim

Istraživači sa Sveučilišta u Aberdeenu kažu kako vjeruju da su pronašli ključ zdravstvenog hamburgera.

PONEDJELJAK 23. travnja 2012. - Burgeri. Repe. Battlestar Galatica.

Prema riječima znanstvenika, jedna od tih tri stvari mogla bi stvoriti zdraviju večeru, čekajući više istraživanja. (Ako ste pogađali repe, imate pravo!)

Dodavanje korjenastog povrća na mljeveno meso može pomoći davati masnim hamburgerima zdravu nadogradnju, kažu znanstvenici sa Sveučilišta u Aberdeenu u Velikoj Britaniji. Ideja je da antioksidativno bogate repe mogu pomoći u zaustavljanju apsorpcije nezdravih u procesnoj hrani i mesu sprečavanjem oksidacije hrane u želucu. Kako bi se potvrdila ova tvrdnja, znanstvenici zapošljavaju zdrave muške volontere u dobi od 21 do 60 godina kako bi sudjelovali u četverodnevnoj studiji koja će utvrditi je li dodavanje repe u zemlju turska ima mjerljive prednosti.

U predloženoj studiji volonteri će jesti hamburgere purice sa i bez repe. Njihova će tijela biti praćena kako bi vidjeli koji spojevi njihova tijela apsorbiraju kad jedu različite hamburgere. Glavni istraživač Garry Duthie, PhD, rekao je u sveučilišnom izdanju da je tim odabrao repe kao povrće za testiranje, jer hamburgeri okus dobro izgledaju i bitno isto kao i sve-meat burger. Duthie također primjećuje da repa mogu imati dodatnu korist snižavanja.

Još jedan razlog zbog kojeg istraživači odabiru repe: Studija je dio veće inicijative koju financira škotska vlada za istraživanje potencijalnih zdravstvenih prednosti voća i povrća proizvedenih u Škotskoj.

Zdravstveni rizici od crvenog mesa

Istraživači ne kažu da li jednostavno dodavanje kriške repe na vaš hamburger može proizvesti istu korist, ali to je malo vjerojatno. Ne samo da su repe bogate antioksidansima koji mogu biti ključni za blokiranje apsorpcije masnoća, nego i dodavanje repe u šećer, što će smanjiti vašu ukupnu potrošnju crvenog mesa i, pak, kalorije i masnoće. Međutim, za potrebe studije, istraživači istražuju samo svojstva repa koje mogu blokirati apsorpciju masti i ne pokušavaju utvrditi kako biće u hamburgerima mogu utjecati na ukupni unos kalorija.

pokazala je da jedenje puno crvenog mesa može skratiti vaš život - kontroverzna tvrdnja koja je osporila industrija govedine. Studija je pratila 37.600 muškaraca i 83.600 žena preko 28 godina, tijekom kojih je umrlo 24.000 sudionika. Kada su istraživači analizirali uzrok smrti u tim volonterima, otkrili su da je za svakodnevno posluživanje crvenog mesa rizik umiranja porastao za 12 posto.

Više drugih studija povezalo je konzumaciju crvene mesa s povećanim rizikom od bolesti, bolesti srca i nekih vrsta raka. Za ljude koji već žive s dijabetesom ili srčanim bolestima, crveno meso često se smatra zabranom hranom zbog visokog sadržaja masti i svojstava krvnog šećera.

Ipak, pokazala su da je smanjenje mršavog crvenog mesa dio zdrave prehrane. Prema američkoj udruzi srca, najzadovoljnije rezove govedine su okrugle, guščica, ležajevi i leđa. Rez od govedine je klasificiran kao "mršav" ako ima 4, 5 ili manje grama zasićene masti po 3, 5 unca posluživanja, prema USDA. AHA preporučuje ne više od šest unci na dan bilo koje vrste mesa, peradi, ribe ili plodova mora.

Za više vijesti o kondiciji, prehrani i mršavljenju pratite @ weightloss na Twitteru od urednika @EverydayHealth.

Jesu li repa ključ za zdrav hamburgere?
Kategorija Medicinskih Problema: Ishrana