Ukoliko uklanjaš salatu s malo i bez masnoće?

Zdravlje I Medicina Video: Maslačak liječi rak, hepatitis, jetru, bubrege, želudac… Evo kako ga pripremiti (Svibanj 2019).

Anonim

Nećete nužno izvući hranjive tvari iz povrća na vašem tanjuru ako upotrebljavate premaz malo ili bez masti, prema istraživanjima sa Sveučilišta Purdue.

SRIJEDA, 20. lipnja 2012. - Ako ste se osposobili da se obratite za ili bez masnoće u i trgovini, poslušajte.

Možda nećete iskoristiti prednosti tih povrća (i to je cijela točka, zar ne?) Ako koristite odijevanje s malo ili nimalo masti, prema Purdue University u West Lafayette, Ind. Rezultati se temelje na istraživanju iz Iowa iz 2004. godine Državno sveučilište u Amesu.

Koje hranjive tvari možda nedostaje? Karotenoidi, kaže glavni autor studije, dr. Sc. Mario Ferruzzi, izvanredni profesor hrane znanosti u Purdueu. Karotenoidi, koji uključuju lutein, likopen, beta-karoten i zeaksantin, štite naše tijelo od raka, bolesti srca i makularne degeneracije. Drugim riječima, trebamo ih! Ali, da tijelo apsorbira i koristi svu karotenoidnu dobrotu koja se nalazi u povrću kao što su rajčica, mrkva, salata i svježi špinat, morate unijeti masnoću u mješavinu.

Zašto salad dressing pitanja

Budući da su salate primarni izvor karotenoida za mnoge Amerike i u mnogim slučajevima zamjenjuju puni obroci, dr. Ferruzzi i njegovi kolege u Purdueu nastojali su utvrditi vrstu i količinu masnoća potrebnih za isporuku najhranjivijih sastojaka. Oni su hranili sudionicima salate s višestrukim količinama maslaca (zasićene masnoće), canola ulje () i kukuruznog ulja (polinezasićenih masnoća). Diners jeli obloge s 3 grama, 8 grama ili 20 grama masti. Istraživači su potom testirali krvnu žrtvu salate kako bi izmjerili apsorbirani karotenoidi.

Količina masnoća potaknula je apsorpciju više od vrste masnoća. Sva tri tipa masnoća pomogla su apsorbirati karotenoide. Jednozasićena masnoća prerađivala je apsorpciju ekvivalentnih razina karotenoida približno 3 grama i 20 grama masti, što sugerira da bi to moglo biti vaš najbolji izbor kalorija, ako odaberete odijevanje s 3 grama masti ili pomoću male količine više- masnoće, moneducirani premaz. S višestruko zasićenim i zasićenim tijelima masti, bilo je potrebno više masti za apsorpciju odgovarajućih razina, kaže Ferruzzi.

Ali Ferruzzi potiče potrošače da gledaju izvan salad-dressing tvrdnje "bez masnoće" ili "niske masnoće". Umjesto toga, kaže, "okrenite naljepnicu i pogledajte što [vrste masnoće] koristite".

Nemojte se bojati masti, kaže on. Obratite pozornost na količinu i vrstu masnoće koju konzumirate. "Ako pokušavate smanjiti kalorije, spuštanje ne znači da ide na nulu. Otići na nulu rezultira gubitkom sposobnosti apsorbiranja tih hranjivih tvari."

Izgleda da ćete možda morati provesti još malo vremena u salatizacijskom prolazu sljedeći put kad dođete u supermarket. Odluke, odluke.

Ukoliko uklanjaš salatu s malo i bez masnoće?
Kategorija Medicinskih Problema: Ishrana