6 savjeta za dijeta za atrijsku fibrilaciju i dijabetes

Zdravlje I Medicina Video: Calling All Cars: The 25th Stamp / The Incorrigible Youth / The Big Shot (Srpanj 2019).

Anonim
 • Srce-zdrava prehrana za dijabetes

  Imajući dijabetes dovodi vas do veće opasnosti od - najčešća aritmija ili nepravilan rad srca. Taj rizik može biti čak 40 posto, navodi se u studiji objavljenoj u kolovozu 2010. u časopisu Journal of General Internal Medicine, ali možete smanjiti rizik upravljanja dijabetesom. A ako već imate oba uvjeta, dobra vijest je da su smjernice pametne prehrane za oboje istovjetne. "Nije baš drukčije ako s njom imate samo atrijsku fibrilaciju ili dijabetes", kaže Jessica Shaw, RD, CDE, odgojiteljica dijabetesa u Oklahoma Cityju. Evo kako stvoriti zdravu prehranu kako bi smanjili šanse za komplikacije.

 • Napravite šarenu ploču

  Napunite polovicu ploče s voćem i povrćem. Svježe, kuhane, pečene ili ispečene s malim količinama zdravih ulja za srce, ova hrana pruža nekoliko prednosti. Voće i povrće su općenito niski u kalorijama i visoki vlakno, što ih čini ispunjavanjem i olakšava vam održavanje zdrave težine. Ipak, ljudi s afib koji su na razrjeđivačima krvi svibanj morati gledati svoje potrošnje zelenog lisnatog povrća. Visoka količina vitamina K, zeleno lisnato povrće kao što je kelj i špinat može smanjiti učinak određenih razrjeđivača krvi. Srećom, izbor vaših proizvoda još uvijek je gotovo beskrajan: krastavci, zeleni grah, rajčica, repa, gljive, mrkve, jagode, jabuke i naranče, da spomenemo samo nekoliko.

 • Koristite zdrave masnoće srca

  Masti ne dobivaju toliko pozornosti kao ugljikohidrati kada govorite o dijabetičnoj prehrani. Ali kada imate dijabetes, mudro odabir vaših masti može smanjiti rizik od srčanog ili moždanog udara, što je važno jer afib povećava rizik od moždanog udara. Da biste zaštitili sebe, ograničite nezdrave masti; najviše nezdravi su zasićene ili životinjske masti. To znači preskakanje cjelovitih mliječnih proizvoda, maslaca i kože na piletinu i puricu. Trans masti su nezdrave, i najčešće ćete ih naći u procesnoj hrani, kao što su pakirana pečena roba, krekeri i čipovi. Ali vam je potrebna količina masti u vašoj prehrani, kaže Shaw, - maslinovo ulje, ulje repulje i orasi poput oraha, badema i kikirikija - ali uvijek u malim količinama.

 • Ići u ribolov

  . Dobri izvori uključuju sijeno tonu, losos i pastrvu. Možete uživati ​​u ovim ribama dva do tri puta tjedno na svom dijabetesu i atrijalnoj fibrilaciji. Ostali izvori omega-3 masnih kiselina uključuju tofu, orasi, laneno ulje i ulje repulje. Shaw preporučuje dodavanje mljevenog mljevenog sjemena na jutarnju žitaricu ili jogurt da biste jednostavno unijeli više vlakana i zdravih omega-3 u vašu prehranu.

 • Ostanite cjelovite žitarice

  "Cijele zrna igraju ulogu u zaštiti vašeg srca", kaže Shaw. Oni su također važan dio prehrane dijabetesa. Samo pazite na prehrambene proizvode koji tout cjelovite žitarice, ali sadrže samo malu količinu. Nadmudrite oglašavanje čitanjem nutritivne oznake - a zatim odaberite hranu koja označava. Neki koji traže uključuju cijeli zob, divlju rižu, smeđu rižu, heljde i quinoa. Također zamijenite bijeli brašno s brašnom od cjelovitog pšeničnog brašna u receptima i odaberite žitarice s najmanje 3 i po mogućnosti 5 grama (g) vlakana po porciji i manje od 6 g šećera, kako za zdravlje srca tako i za dijabetes.

 • Tresti Sol

  Smanjenje količine soli u vašoj prehrani može vam pomoći smanjiti krvni tlak i zajedno s njim rizik od moždanog udara. Ako imate dijabetes, atrijsku fibrilaciju i visoki krvni tlak, ne smijete. Čuvajte se skrivenih izvora soli, poput prerađenih mesa, začina i sira - opet, najbolje je jesti svježu ili smrznutu hranu bez dodane soli. Također pročitajte naljepnice kako biste bili sigurni da previše soli ne ulaze u vašu dnevnu prehranu.

 • Koristite zdrave metode kuhanja

  Možete bolje kontrolirati dijabetes, kaže Shaw. To znači roštiljanje, pirjanje, parenje i isušivanje svih masnoća iz hrane nakon što budu spremni. "Koristite papirnati ručnik za upijanje nekog od onoga višak masnoća", dodaje ona. Zamijenite dva bjelanjka za jedan žumanjak u receptima i koristite sirovo ili niske masnoće, mlijeko i jogurt. Odlučite se za pile od bijelog mesa i prsa od purana, a ne na noge i bedra, a odaberite salate od badema i marinade. Također pogledajte veličinu dijela, čak i kad jedete zdrave hrane. Održavanje zdrave težine je ključno za upravljanje dijabetesom i atrijskom fibrilacijom, kaže Shaw, a ti savjeti za kuhanje svakako će vam pomoći.

6 savjeta za dijeta za atrijsku fibrilaciju i dijabetes
Kategorija Medicinskih Problema: Savjet