8 Smart Food Swaps za zdravim srcem

Zdravlje I Medicina Video: The benefits of a bilingual brain - Mia Nacamulli (Srpanj 2019).

Anonim
 • Zdrava prehrana poboljšava kvalitetu života kod osoba s atrijskom fibrilacijom

  Nekoliko može biti dovoljno da skrene gotovo bilo tko fokus na zdravlje srca. Promjena onoga što jedete i pijete možda je na vrhu popisa stvari koje možete učiniti kako biste zaštitili svoje srce, pa je važno razumjeti odnos između abnormalnog stanja srčanog ritma (afib) i hrane, kaže Lisa Cimperman, RD, klinički dijetetičar u Sveučilišnim bolnicama Case Medical Center u Clevelandu. Većina dijetnih strategija je dizajnirana oko gubitka težine, jer pretilost može povećati rizik za. Ali dijeta koja poboljšava vaše cjelokupno zdravlje srca mogla bi također pomoći kod stanja fibrilacije atrija, kao i s povezanim komplikacijama. Dakle, ako imate fibrilaciju atrija, napravite izbor hrane koja može biti dobra za vaše srce.

 • Odaberite špinat iznad ledene salate

  Potražite voće i povrće koje su napunjene vlaknima i hranjivim tvarima. Na primjer, tamno lisnato zeleno povrće poput špinata je bolji izbor nego svjetlo zelena biljka na bazi vode kao salata ledenog zeljeza. Provjerite sa svojim liječnikom ili dijetetičarom prije nego što napravite veliku promjenu u prehrani., koji mogu ometati zgrušavanje ako uzimate i razrjeđivač krvi warfarinom. "Ljudi na moraju zadržati konzumaciju vitamina K u skladu", kaže Cimperman. To znači da možete i trebate još jesti povrće poput brokule koja sadrži vitamin K - jednostavno ne iznenada povećavajte ili smanjite količinu.

 • Odaberite Zeleni čaj preko espresso

  Ako ste ljubitelj kave, ali imate fibrilaciju atrija, dati tijelu prekid. Da biste započeli, smanjite broj šalica kave koju svakodnevno pijete ili odaberete manje kofeiniranog pića, poput zelenog čaja, preko visoko kofeiniranog napitka, kao što je espresso. "Naravno, također govorimo o veličini", kaže Cimperman. Jednostavan način smanjivanja je odabir šalice kave, vruće čokolade ili vrućeg čaja od 8 unci umjesto vrhunske verzije.

 • Izaberite Ekstra djevičansko maslinovo ulje nad zasićenom masnoćom

  Zaštita vašeg srca znači, koji su čvrsti na sobnoj temperaturi i poznati su i kao "loši" masti. Ekstra djevičansko maslinovo ulje, s druge strane, sadrži mononezasićene masti i može imati zaštitni učinak na srce, čime se smanjuje rizik od fibrilacije atrija, prema istraživanju objavljenom u broju Circulation iz srpnja 2014. Ako vam je potrebno ulje koje ima manje okusa nego maslinovo ulje, isprobajte kanolu.

 • Odaberite Nuts Over Chips

  . Orasi, na primjer, sadrže zdrave masti i alfa-linoleinsku kiselinu, biljnu masnu kiselinu koja se može boriti protiv upale kako bi se smanjila nakupina plaka u zidovima arterija. Dakle, kad god želite hrskav snack, doći do posluživanja orašastih plodova umjesto krumpira ili drugih slanih zalogaja. Ili pokušajte koji kombinira kokice, orasi i sušeno voće.

 • Odaberite avokado preko majoneze

  Tražite li savršeno jelo za širenje na sendviču? je ukusna zamjena za majoneze. Iako je avokado hrana bogata mastima, bogata je zdravih nezasićenih masti koje se bore protiv upale i mogu. Možete dodati malo soli, papra, sok od limete, cayenne ili drugih okusa kako bi vaš avokado širio zapetljivi udarac. Avokado također pruža hranjive tvari i vlakna koje nećete dobiti od Maya.

 • Izaberite grah iznad masnih mrvica mesa

  Uključivanje proteina i zdrave masti u vaš obrok pomoći će vam da se osjećate puni dulje, ali želite biti mudri u odabiru bjelančevina. Čak i crveno meso u umjerenim količinama može biti dio vaše prehrane ako odaberete lean rezove, ili trim i kuhati meso na način koji uklanja masnoće. Ili, kao što je vegetarijanski hamburger umjesto patty od govedine. Isprobajte ovaj za za novu obratnu količinu na niskim udjelom masnoća.

 • Odaberite začinke iznad soli

  Gotovo svatko može imati koristi od, kaže Cimperman, a to je osobito važno kada imate stanje srca. Američka udruga za srce sugerira da nema više od 1500 miligrama natrija na dan. Za početak rezanja natrag na sol, nastojte kuhati više kod kuće; automatski ćete imati veću kontrolu nad količinom soli u vašoj prehrani. Ako ste željni okusa, ili sok od limuna umjesto soli.

 • Odaberite Djevicu preko alkoholnih pića

  Iscijedite vapno u šalicu sode i leda u klubu ili kao piña colada umjesto da pijete alkohol. To može biti osobito preporučljivo ako ste na razrjeđivačima krvi, kaže Cimperman, jer alkohol može tanku krv i dalje. Čak i za osobe koje ne uzimaju lijekove koji su u interakciji s alkoholom, važno je znati da epizodu kod nekih ljudi.

8 Smart Food Swaps za zdravim srcem
Kategorija Medicinskih Problema: Savjet