Pro i kontra od povrća za Afib Heart Health

Zdravlje I Medicina Video: Курьер (Srpanj 2019).

Anonim

Koje veggije mogu pomoći da vaše srce ostane zdravo, a koje bi one mogle komunicirati s lijekovima atrijske fibrilacije?

Upravljanje atrijskom fibrilacijom znači paziti na povrće poput kelja.

BRZE ČINJENICE

Nisu svi jednako dobri za vaše srce kada imate fibrilaciju atrija.

Kale i špinat su visoki u vitaminu K i mogu ometati.

Ako imate nepravilan rad srca, konzumiranje uravnotežene prehrane važan je dio zaštite zdravlja vašeg srca. Istraživanje objavljeno u rujnu 2014. u časopisu Journal of Epidemiology & Community Health utvrdilo je da je jedenje povrća povezano s manjim rizikom od smrti od kardiovaskularnih bolesti.

Možete uživati ​​u blagodatima ako počnete svaki obrok tako da napunite polovicu ploče s povrćem, kaže Cristina Rivera RD, certifikat za sportski dijetetičar u vrtu, City, New York. No, s atrijskom fibrilacijom (afib), budite oprezni s veggies koje ste izabrali.

Svakako su neke izbore hrane zdravije od drugih, ali kada je riječ o povrću, nisu li sve dobro za preventivnu skrb? Odgovor je ne. Evo što trebate znati o povrću i zdravlju srca.

Oprez s Kale i Vitamin K

Kale je hranjivo gusta, ali ako uzimate, vaš liječnik vam može reći da ograničite količinu kave koju jedete. Zeleno lisnato povrće poput kale ima velike količine vitamina K koji mogu neutralizirati određene razrjeđivače krvi poput varfarina, objašnjava Kevin R. Campbell, kardiolog u Wake Heartu i Vascularu u Raleighu u Sjevernoj Karolini. Ako ima previše vitamina K u vašem tijelu, on može spriječiti da varfarin pravilno radi - stavljajući vas u rizik od krvnih ugrušaka koji mogu dovesti do moždanog udara.

Dr. Campbell je primijetio da različito djeluju od varfarina i da vitamin K u prehrani nije tako lako pod utjecajem.

Glodavci snižavaju kolesterol

Istraživanje objavljeno u svibnju 2014. u časopisu Canadian Medical Association Journal pokazalo je da jedenje jednog posluživanja dnevno grah, grašak, slanutak ili leća može smanjiti "loš" kolesterol za otprilike 5 posto - i značajno smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti. Glodavci poput ovih važan su dio za preventivnu njegu jer su niska glikemijska indeksna hrana, što znači da se polako razgrađuju u tijelu. I kao što vaše tijelo probavlja mahunarke, ta hrana također smanjuje ili mijenja "loše" masti i životinjske bjelančevine.

Krumpir pomoć pri krvnom tlaku

Kada je atrija fibrilacija zabrinutost, važno je održati krvni tlak pod kontrolom. Vaš liječnik može preporučiti DASH dijetu ("Dietary Approaches to Stop Hypertension") kako bi vam pomoglo zadržati svoje brojeve u skladu. DASH dijeta je stvorena na temelju znanosti o tome kako određeni vitamini i hranjive tvari u hrani mogu pomoći u smanjenju krvnog tlaka, objasnio je Rivera. Ova dijeta je bogata vlaknima, voćem i povrćem, ali ograničava sol., koristan je za snižavanje krvnog tlaka jer pomaže smanjiti učinke natrija iz soli.

RELATED:

Špinat je bogat vitaminom K

Leafy zeleno povrće poput špinat također dobro uklapaju u DASH plan prehrane, jer oni sadrže velike količine - koji igra ulogu u regulaciji krvnog tlaka. Špinat prelijeva zdravim vitaminima i hranjivim tvarima - karotenoidi, magnezij, vlakna, željezo i još mnogo toga. Ali ako uzmete razrjeđivače krvi koji su pod utjecajem vitamina K, poput varfarina, vaš liječnik može preporučiti ograničavanje količine špinata koju jedete i održavanje konzistentnosti svakog dana. Dok FDA preporučuje samo 80 mikrograma vitamina K dnevno, jedna šalica kuhane špice može sadržavati preko 800 mikrograma. Ostalo povrće koje je vrlo visoko u vitaminu K uključuje čaše i zelje od repa, senf i repe.

Brokula nudi prednosti srca

Ako ne dobijete dovoljno kalcija u svojoj prehrani, brokula je odličan izbor za dodavanje na vaš izbornik. Ne samo da brokula ima - koja je povezana sa smanjenim krvnim tlakom, već sadrži vlakna koja mogu pomoći snižavanju LDL ("loše") kolesterola, kaže Rivera.

Održavanje razine kolesterola pod kontrolom je osobito važno za osobe s atrijskom fibrilacijom. Brokula ne sadrži toliko vitamina K kao što je kelj ili špinat - jedna šalica kuhane brokule ima 162 mikrograma vitamina K - no ipak može ometati određene razrjeđivače krvi. Ako imate afib, pitajte svog liječnika trebate li ograničiti količinu brokule koju jedete u jednom danu.

Avokado osigurava "dobre" masti

Bitno je jesti adekvatnu količinu zdravih nezasićenih masti iz srca, kaže Rivera, a za to. Nezasićena mast u avokadama može pomoći u podizanju dobrog kolesterola i također djelovati kao prirodno protuupalno, dodaje.

Pro i kontra od povrća za Afib Heart Health
Kategorija Medicinskih Problema: Savjet