5 Hrana koju mislite jesu zdravi, ali nisu

Zdravlje I Medicina Video: A ŠTA VI MISLITE - prof. dr MILADIN M. ŠEVARLIĆ - Nacionalne organizacije u Srbiji nisu dobrodošle (Srpanj 2019).

Anonim

Nemoj dopustiti da te budu! Nabavite kolač na pet hrane često pogrešno kao dijeta-friendly.

1. Oblozi

Mogu vas izigrati da mislite da su jer su tanki, ali svaki omot je često dovoljno velik za dvoje ljudi! Ovisno o veličini, samo omotnica može donijeti 300 kalorija na stol. Također, oblozi imaju tendenciju da se rade s rafiniranim žitaricama, umjesto dijetalnih vlakana koja vam je potrebna. Nemojte se obmanjivati ​​raznobojnim izborima poput zelenih obloga špinata. Jedan pogled na popis sastojaka i vjerojatno ćete naći spenove navedene sve do kraja, što znači da je količina špinata koju zapravo jedete zanemariva.

2. Veggie Burgers

Čini se kao super hrana jer je "veggie" u ime, zar ne? Veggie burgers mogu biti zdrava opcija kad su napravljeni uglavnom od. Problem je što mnoge smrznute i pripremljene sorte sadrže više punila, poput kvasca i kukuruznog škroba, od stvarnih povrća. Najbolje je da pogledate popis sastojaka i provjerite je li prva stavka povrće. Svaki patty trebao bi biti ne više od 150 kalorija i imati 7 grama proteina. Bilo koja vegetarijanka sa više od 10 grama bjelančevina vjerojatno je proizvedena s više glutena i sojinog proteina od pravih povrća.

3. Kuskus

Kuskus ima tendenciju da ima zdravu reputaciju jer je popularna među vegetarijancima. Ali budi pažljiv. Njegov glavni sastojak je brašno od brašna, baš kao i obična bijela tjestenina. Dakle, ako mislite da zdravo jedete - ponovno razmislite! Možete naručiti i svoj omiljeni jelo od fettuccine! Za samo jednu trećinu šalice, kuskus će vam vratiti 230 kalorija! Umjesto toga, odaberite kuskus ili quinoa.

4. Kruh bez glutena

Samo zato što je. Proizvodi bez glutena namijenjeni su onima koji su netolerantni na cjelovite žitarice poput pšenice, a obično su napunjeni šećerom, natrijem i rafiniranim žitaricama da bi im bolje ukusili. Bez cjelovitih žitarica, kruh bez glutena nedostaje ključne hranjive tvari poput prirodnih vlakana i vitamina B. Za zdravu hranu bez glutena potražite proizvode koji sadrže cijeli zrno, poput smeđe rižine, kao prvi sastojak.

5. Taco salata

Kada ste u meksičkom restoranu, taco salata obično izgleda kao zdrav izbor na jelovniku. To može biti najzdravija opcija, ali i dalje može sabotirati vašu prehranu. Ove salate općenito se poslužuju u školjci tortili koja je bila duboko pržena. Oni su obično naprćen s mljevenim mljevenim mesom, kiselim vrhnjem i guacamolom - svim visokokaloričnim i visokim sadržajima masti. Zapamtite, samo zato što ima neku salatu i riječ salata u njegovo ime ne čini zdravo. Također, pripazite na. Kada salata bude napunjena u odijevanju, pobijedili ste svrhu jela njegovih zdravih sastojaka. Većina obložaka gotovo su 100% masti, stoga ih uvijek naručite na stranu i stavite na žlicu ili manje.

5 Hrana koju mislite jesu zdravi, ali nisu
Kategorija Medicinskih Problema: Ishrana