Vodič za resurse dijabetesa tipa 2

Zdravlje I Medicina Video: Uvećanje - 18.11.2009. (Lipanj 2019).

Anonim

Ove organizacije pružaju informacije o dijabetesu tipa 2 i mogu vam pomoći da pronađete podršku lokalne i on-line dijabetesa.

Ako je dijabetes tipa 2 utjecao na vas ili nekoga koga volite, važno je naučiti sve što možete o prevenciji, probira, liječenju i istraživanju. Evo mjesta za prikupljanje pouzdanih činjenica i savjeta o dijabetesu tipa 2. Možete se obratiti i tim organizacijama da biste pronašli lokalna poglavlja i grupe podrške u vašem području.

Organizacije za dijabetes tipa 2

Američka udruga za dijabetes (ADA)

ADA služi kao glavni izvor za vijesti o dijabetesu, informacije o pacijentima i naporima zagovaranja. Velik dio ovih informacija dostupan je besplatno na web stranici; godišnje članstvo uključuje pretplatu na magazin Diabetes Forecast. Članovi također dobivaju "Godišnji vodič za resurse za pribor za dijabetes".

//diabetes.org/

Za lokalnu podršku, pretražujte od strane države da biste identificirali ADA ured u blizini.

Američko udruženje srca

Ova neprofitna organizacija objavljuje web stranicu, brošure i knjižice o sprečavanju i liječenju visokog krvnog tlaka, bolesti srca i srodnih stanja, a osobe s dijabetesom imaju visok rizik za srčane uvjete. Američka udruga za srce također posluje putem telefonske linije za korisnike kako bi odgovorila na opća pitanja o zdravlju srca.

//heart.org/HEARTORG/

Nacionalni institut za dijabetes i probavne i bubrežne bolesti (NIDDK)

Ova savezna agencija, podjela Nacionalnog instituta za zdravstvo, pruža bogatstvo materijala o dijabetesu, uključujući informacije o tretmanima, komplikacijama i planovima prehrane i vježbanja.

//www2.niddk.nih.gov/

Nacionalni informativni centar za dijabetes

Klirinško ured, usluga NIDDK-a, distribuira raznovrsne materijale vezane uz dijabetes javnosti i zdravstvenim djelatnicima.

//diabetes.niddk.nih.gov/

Online dijabetes podrška

Mnoge gore navedene organizacije imaju zajedničke oglasne ploče na svojim web stranicama. Pored toga, možete razgovarati s drugima koji su bili pod utjecajem dijabetesa tipa 2 u grupi za podršku dijabetesa Doctor's Ask.

Knjige o dijabetesu tipa 2

Čitanje o iskustvima druge osobe može biti ohrabrujuće i pružiti vam novu perspektivu. Evo nekoliko knjiga koje se usredotočuju na samoobranu za dijabetes.

Savez dijabetesa za dijabetes Vodič za dijabetes

Američki udruga za dijabetes (McGraw Hill Contemporary Distributed Products, 4. izdanje, 2005).

Ova sveobuhvatna i lako čitljiva kućna referenca nudi samo sve što trebate znati o self-care dijabetesu. Puno je stotina savjeta i ideja za dobro življenje s dijabetesom.

Dijabetes: Vodič za dobro življenje

Dr. Sc. Gary Arsham i Ernest Lowe (American Diabetes Association, 2004).

Ovo revidirano izdanje uključuje opsežne informacije o izradi individualiziranih programa samozaštite. Oba autora dugogodišnje imaju dijabetes i nude strategije za suočavanje s brojnim izazovima.

Vodič za resurse dijabetesa tipa 2
Kategorija Medicinskih Problema: Bolesti