Američki liječnici ne svi slijede smjernice za probira Predibeta

Zdravlje I Medicina Video: Iran, SAVAK, and the CIA: Financial Support and Training (Lipanj 2019).

Anonim

Podijelili su 50-50, ankete pokazuju, na savjete usmjerene na sprečavanje potpunog dijabetesa.

Predibetesovi tretmani uključuju lijek, vježbanje i gubitak težine.

Andrey Kuzmin / Alamy

Samo oko polovica američkih obiteljskih liječnika slijedi smjernice o pregledavanju bolesnika za, pronalazi nova studija.

Više od jedne trećine američkih odraslih osoba ima prediabetes, a većina ih ne zna.

Prediabetes znači da su razina šećera u krvi viša od normalne, ali nije dovoljno visoka da bude dijabetes. Dijagnoza i može spriječiti pacijente da razvijaju dijabetes, vodeći uzrok smrti u Sjedinjenim Državama.

Istraživači Sveučilišta u Floridi istraživali su više od 1.200 obiteljskih liječnika u akademskim medicinskim ustanovama diljem zemlje. Otkrili su da oni liječnici s pozitivnim stajalištem prema prediabetesu kao kliničkom stanju imaju veću vjerojatnost da slijede nacionalne smjernice za screening i nude liječenje za svoje pacijente. Predibetesovi tretmani uključuju lijek, vježbanje i gubitak težine.

RELATED:

Drugi liječnici imali su veću vjerojatnost da će svojim pacijentima predložiti opće promjene načina života koje mogu smanjiti, ali nisu povezane s snižavanjem razine šećera u krvi.

Liječnici su također naveli pacijentovu sposobnost da promijene životni stil, ostanu motivirani i gospodarski resursi kao značajne prepreke sprečavanju dijabetesa.

Studija je objavljena 8. studenog u časopisu American Board of Family Medicine .

"Neki liječnici misle da je dijagnoza prediabete 'overmedicalize pacijenata, a neki vjeruju da je najbolje da se usredotočite na pružanje općih savjeta o zdravom načinu života", rekao je studij autor Arch Mainous III u sveučilišnom novinskom izdanju. Mainous je predsjednik istraživačkih, menadžerskih i politickih usluga u zavodu za zdravlje i zdravlje.

Američka udruga za dijabetes preporučuje prediabetski screening za odrasle osobe koji su prekomjerne tjelesne težine ili i nakon 45. godine. Task Force za preventivne službe SAD preporučuje screening za osobe starosne dobi između 40 i 70 godina starosti koje su pretile ili pretile.

"Nadam se da možemo promijeniti stavove liječnika kako bismo pratili smjernice za screening i liječenje, koji su zasnovani na dokazima i pregledali ih kao vrijedan način za sprečavanje dijabetesa", rekao je Mainous.

Američki liječnici ne svi slijede smjernice za probira Predibeta
Kategorija Medicinskih Problema: Bolesti