Što mogu učiniti za iritaciju uzrokovanu protezama?

Zdravlje I Medicina Video: Da li je Zemlja ravna ili okrugla?[SA PREVODOM] (The History of Flat Earth by Eric Dubay) (Srpanj 2019).

Anonim

Imam bumps na moj nepce na stražnjoj strani moje proteze. Oni obično nestaju ujutro, kada ponovno stavim protezu. Što to uzrokuje i što mogu učiniti da ih spriječim ili minimiziram?

- Sharon, Arizona

"Kvrga" koju osjećate na vašem nepcu vjerojatno je uzrokovano trljanjem stražnjeg ruba proteze vašeg mekog nepca. Vaš nepce se sastoji od dva dijela: tvrdog nepca, koji je prednji dio krova usta i mekog nepca, stražnjeg dijela krova vaših usta, koja se naginje prema dolje.

Kada se dobro uklapa, protezu osigurava slina, kao i usisna i površinska napetost. U vašem slučaju, stražnji dio proteze vjerojatno je previše oštar ili previše debel, pa se trlja prema doljnjem kutu mekog nepca. Budući da se noću nosi proteza, vjerojatno se probudite bez udaraca, jer tijekom spavanja ne dolazi do abrazije ili trljanja. Kada ujutro ponovo umetnete protezu i provodite svoje vrijeme buđenja s protezom trljajući se protiv nepca, kvrge se vraćaju.

Predlažem da se vratite zubaru koji vam je napravio proteze i objasnio situaciju. U ovom trenutku, nadam se da će izglađivanje i stanjivanje stražnjeg dijela proteze riješiti problem bez gubitka brtvljenja ili usisa kada se proteza stavi u usta.

Što mogu učiniti za iritaciju uzrokovanu protezama?
Kategorija Medicinskih Problema: Savjet