Trebam li kirurgija za Crohnovu fistulu i apsces?

Zdravlje I Medicina Video: Liječenje bolesti očne pozadine (retine ili mrežnice) u Klinici Svjetlost (Travanj 2019).

Anonim

Imam dijagnozu s Crohnom prije otprilike 10 godina, a sretan sam što sam ga mogao kontrolirati uglavnom s prehranom. Nikad nisam uzeo nikakve lijekove za Crohnovu bolest. Moj Crohn je u mom ileumu. Pa, u posljednjih osam mjeseci imam nekih ozbiljnih prljavština. Prije otprilike dva tjedna imao sam strašnu bol u leđima, a donji dio leđa bio je natečen. Otišao sam u bolnicu i napravili CT i MRI kako bi saznali da imam malu rupu u svom crijevu koja je stvorila fistulu i apsces blizu bokova. Apsces je zatim stvorio infekciju kostiju u mojem gornjem kuku. Znam, što je nered! Pa, kirurg i GI liječnik stavili su me na punu TPN, a ja ne smijem jesti ili piti ništa za sljedeća četiri do pet tjedana. Imala sam odvodnu vrećicu za ispuštanje apscesa, koji je uklonjen oko tjedan dana nakon što je stavljen na mene. Moj je kirurg bio zabrinut da je ova drenažna vrećica prebrzo skinuta, a on je rekao da nema šanse da se fistula ozdravi u tom kratkom vremenu. Valjda je moje pitanje, je li to dobar način liječenja male rupice u svom crijevu, kao i fistula? Liječnik želi da se vratim za još jedan CT scan u roku od dva tjedna kako bih se uvjerio da je rupa zatvorena. Osim što je vrlo gladan i sve što dolazi s ne jede, postoji li neki drugi način liječenja bez operacije?

Razvili ste vrlo nesretnu, tj. Formiranje fistula s retroperitonealnim apscesom. (Retroperitonealni se odnosi na prostor iza trbušne stijenke.)

Nisu svi s ovom komplikacijom potrebni operacije, a vaši liječnici svakako daju vam svaku moguću mogućnost kako bi izbjegli operaciju - drenažu katetera, antibiotike i TPN (ukupnu parenteralnu prehranu) kako bi sva hrana i piće ostala iz vašeg probavnog sustava. Većina bolesnika, međutim, trebat će operaciju za uklanjanje oboljelog crijeva i čišćenje apscesa. Možda je razumno tražiti drugo mišljenje s pažljivim pregledom vaših skeniranja.

Trebam li kirurgija za Crohnovu fistulu i apsces?
Kategorija Medicinskih Problema: Savjet