Multipla skleroza i diskriminacija

Zdravlje I Medicina Video: CCSVI - CTV vijesti 01.06.2010. Tužbe zbog diskriminacije MS pacijenata (Svibanj 2019).

Anonim

Ove jutarnje najave donošenja senatora Roberta Byrda svakako će potaknuti razgovore građanskih prava i dio koji je igrao (na obje strane argumenata). Čudno je, zapravo, da će se to dogoditi na dan kada sam namjeravao objaviti članak o pravima osoba s invaliditetom i diskriminacije s kojima smo se susreli.

Ponekad sam to rekao da mi je MS prvi put u životu napravio manjinu (oko 75% ljudi s dijagnozom da su žene i svi …

). Pokušao sam ograničiti tu napomenu jer ne želim biti neosjetljiva na neku drugu manjinu. Teret kojemu lice je daleko, malo manje od njih.

Činjenica je, međutim, da postoje stvarna pitanja diskriminacije koja se suočavaju s onima koji žive s kroničnim bolestima i invaliditetom. Za mnoge, jedina "diskriminacija" može biti s vremenom. Za druge, bojim se da bi moglo biti više od oštre riječi ili dvije.

Sumnjam da će mnogi komentari koje ćemo dobiti na ovom postu morali raditi sa zlostavljanjem na radnom mjestu. Mnogi od nas osjećaju da smo se prebacili na u našem životu. Prečesto su naši poslodavci spremni zadržati nas tamo.

Moram reći da je moj zadnji poslodavac s punim radnim vremenom nagnut prema natrag kako bi "pravio stvari" za / sa mnom. Čak su i nakon što sam otišla, proveli sustavni pregled svojih programa i politika; kako bismo bili sigurni da bilo kakve bumps koje smo naišli ne bi spriječili buduće slučajeve (i to je bilo korisno prijateljima koji su kasnije pretrpjeli tešku nesreću.

Postoje, naravno, druga mjesta gdje se možemo suočiti s diskriminacijama. Stanovanje, hoteli, putovanja u cjelini …

Htio bih danas postaviti pitanje vani i radujem se vašim odgovorima. Pretpostavljam da će mnogi od nas moći iskopati incident ili dva nakon što čitamo svoja iskustva.

Jeste li vi, ili vaša obitelj, osjećali da niste dobili svoje pošteno tresti na nešto i da je vaš MS bio razlog?

Želeći vama i vašoj obitelji najbolje od zdravlja.

Živjeli,

Trevis

Multipla skleroza i diskriminacija
Kategorija Medicinskih Problema: Bolesti